Nota de premsa

Ximo Puig advoca per establir un 'gran acord' de caràcter estatal per a garantir l'aigua per a l'agricultura
10/01/2020
Ximo Puig advoca per establir un "gran acord" de caràcter estatal per a...

- El president ha assistit a Elx a la clausura del centenari de la Comunitat General de Regants Riegos de Levante del marge esquerre del Segura

Elche.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per aplicar una "visió global" i "no segmentada" per a garantir l'aigua per a l'agricultura. Per això, ha defensat la necessitat de garantir la disponibilitat dels recursos hídrics tractant "totes les derivades" des d'un "gran acord" de caràcter estatal.

Així s'ha expressat en la clausura del centenari de la Comunitat General de Regants Riegos de Levante del marge esquerre del Segura, a Elx, a la qual també ha assistit la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El titular del Consell, que ha destacat la importància de l'aigua per a mantindre la competitivitat agrícola, ha defensat l'ús de diverses fórmules per a garantir "l'aigua per sempre" des de les diverses fonts i fugint "de visceralismes, de partidismes, d'identitarismes o de nous nacionalismes de l'aigua".

"Volem garanties de funcionament" en el transvasament Tajo-Segura, "complint la llei i el memoràndum", ha afirmat Puig, el qual, d'altra banda, ha assenyalat la necessitat de "millorar molt l'aprofitament de les aigües depurades", així com en el dessalatge, i fer-ne assequibles els preus.

Així mateix, el cap del Consell ha destacat la "potència de futur" dels productes agrícoles valencians que, com ha explicat, poden competir "en exclusivitat i en traçabilitat" en un mercat en què "cada vegada més s'exigiran aliments de més qualitat".

Compartir Ximo Puig advoca per establir un "gran acord" de caràcter est... Compartir Ximo Puig advoca per establir un "gran acord" de caràcter est... Compartir Ximo Puig advoca per establir un "gran acord" de caràcter est... Compartir Ximo Puig advoca per establir un "gran acord" de caràcter est... Compartir

Arxius relacionats