Nota de premsa

Ximo Puig anuncia que el nou edifici de l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant estarà acabat durant aquesta legislatura
13/01/2020
Ximo Puig anuncia que el nou edifici de l"Institut d"Investigació Sanit...

- Ha assegurat que la primera petició que farà al ministre de Ciència i Innovació serà la d'agilitzar l'acreditació d'Isabial com a Institut d'Investigació Sanitària
- El president ha anunciat l'ampliació del Servei d'Urgències de l'Hospital General Universitari d'Alacant, unes obres a les quals es destinaran 6 milions d'euros

Alicante.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el nou edifici de l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant (Isabial) estarà acabat durant aquesta legislatura. La nova infraestructura costarà més de 5 milions d'euros i tindrà 3.851 metres quadrats de superfície.

El president ha assegurat que la Generalitat està treballant perquè el nou centre d'Isabial "siga com més ràpidament millor una realitat", durant la seua visita a l'Hospital General Universitari d'Alacant, junt amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Puig ha recordat que Isabial està esperant conéixer la resolució final sobre el procés d'acreditació com a institut d'investigació sanitària i ha assegurat que la seua primera petició al ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, serà la "d'agilitzar al màxim" aquesta actuació.

Així mateix, el president ha indicat que totes les perspectives per a obtindre el reconeixement són "molt positives" gràcies a l'alta producció científica del centre d'investigació, que supera les 500 publicacions anuals.

Aquesta certificació permetrà que Isabial accedisca a fons de finançament públic competitiu per a projectes d'investigació i consolidar-se com el tercer institut d'investigació sanitària de la Comunitat Valenciana, junt amb el de La Fe i el de l'hospital Clínic.

La Generalitat ha mostrat el seu compromís amb Isabial ?que compta amb 38 grups d'investigació, 503 investigadors i 5 àrees de treball? a duplicar el seu pressupost per a 2020 amb un màxim de 6,2 milions d'euros.

"La nostra voluntat és continuar treballant des de la investigació" per a aconseguir "una sanitat pública de qualitat i pròxima amb la ciutadania", ha indicat Puig, el qual hi ha afegit que "aquest és el millor sistema de salut d'Europa i un dels millors del món".El president també ha anunciat les obres d'ampliació del Servei d'Urgències de l'Hospital General d'Alacant, per a les quals es destinaran 6 milions d'euros i que "permetran millorar molt l'atenció directa als ciutadans".

Així mateix, ha felicitat la Unitat de Coordinació de Trasplantaments, en la qual s'han produït 40 donacions d'òrgans en 2019, la xifra més alta en tot el territori valencià, i ha apuntat que la Comunitat Valenciana va batre en l'últim any el seu propi rècord de donació d'òrgans amb 255 donants, un 6,7 % més que l'any anterior.

"És un hospital de referència en molts tipus de trasplantaments i està donant la solució de vida per a moltes persones", ha afirmat Puig després d'agrair la tasca del personal sanitari, del qual ha destacat el seu "gran compromís amb aquesta professió i amb el sistema públic de salut".

Compartir Ximo Puig anuncia que el nou edifici de l"Institut d"Investig... Compartir Ximo Puig anuncia que el nou edifici de l"Institut d"Investig... Compartir Ximo Puig anuncia que el nou edifici de l"Institut d"Investig... Compartir Ximo Puig anuncia que el nou edifici de l"Institut d"Investig... Compartir