Nota de premsa

El Consell d'Administració d'ISTEC nomena Juan Alegre gerent de l'empresa pública de telecomunicacions i certificació digital
14/01/2020
El Consell d"Administració d"ISTEC nomena Juan Alegre gerent de l"empre...

- Alegre Sanahuja és enginyer de Telecomunicació, amb una àmplia trajectòria en l'àmbit acadèmic i en el sector privat
- Enfronta el repte de posar en marxa l'entitat que ha d'actuar com a operadora de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, sota el control de la GeneralitatEl Consell d'Administració d'Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació (ISTEC), presidit pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha designat Juan Alegre Sanahuja com a gerent de la societat mercantil per a la prestació de serveis de telecomunicacions i de confiança en les transaccions electròniques.

ISTEC és una societat mercantil del sector públic instrumental, dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, que va ser creada per acord del Consell el passat mes de març de 2019. Amb aquesta societat, la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) es dota, per primera vegada, d'una entitat amb capacitat per a operar i explotar de manera integral els centres i les xarxes de telecomunicacions de la Generalitat. A més, ISTEC pretén servir de catalitzador per al desplegament de xarxes de telecomunicacions al territori.

Juan Alegre Sanahuja és enginyer de Telecomunicació, enginyer Tècnic Industrial i doctor en Matemàtiques. Compta, al seu torn, amb una àmplia trajectòria professional en què ha combinat tant tasques de gestió i enginyeria en el sector privat com en l'acadèmic.

Al llarg de la seua carrera professional ha treballat en empreses com Deloitte i Ezentis, entre d'altres, i ha participat en projectes de desplegament d'infraestructures de telecomunicació i xarxes FTTH, així com en el pla de desplegament d'estacions base de telefonia mòbil a la Comunitat Valenciana i Múrcia junt amb diversos operadors de telecomunicacions.
A més, com a especialista en tecnologies d'analítica web i dades massives, o 'big data', ha sigut investigador convidat en el National Institute of Informatics del Japó i és professor a l'Escola d'Empresaris EDEM, a més de tindre diverses publicacions científiques.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha destacat que "el principal repte d'Alegre com a gerent d'ISTEC serà la posada en marxa d'aquesta nova entitat pública que ha d'actuar com un nou operador de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, sota el control de la Generalitat".

La Comunitat Valenciana s'uneix així al grup, cada vegada més nombrós, de comunitats autònomes que compten amb una entitat d'aquest tipus, ja que la legislació estableix que tan sols les administracions que disposen d'una entitat pública amb comptabilitat separada per a actuar com a operador de telecomunicacions poden operar en aquest àmbit.

ISTEC prestarà serveis de comunicació electrònica, és a dir de transport, accés, allotjament i difusió de senyals de ràdio i televisió, així com serveis de provisió, operació, manteniment i explotació de xarxes i recursos associats.

Vicent Soler ha recordat que "les infraestructures i les xarxes de titularitat de la Generalitat són de gran valor i tenen un caràcter estratègic, per la qual cosa l'explotació d'aquestes permetrà a la Generalitat percebre ingressos significatius que es podran invertir en la millora dels serveis que s'ofereixen als departaments interns d'aquesta, així com a la futura clientela externa".

Compartir El Consell d"Administració d"ISTEC nomena Juan Alegre gerent ... Compartir El Consell d"Administració d"ISTEC nomena Juan Alegre gerent ... Compartir El Consell d"Administració d"ISTEC nomena Juan Alegre gerent ... Compartir El Consell d"Administració d"ISTEC nomena Juan Alegre gerent ... Compartir

Arxius relacionats