Nota de premsa

Ximo Puig destaca 'l'oportunitat històrica' de la Comunitat per a obtindre inversions i finançament amb un govern alineat amb les polítiques de la Generalitat
09/02/2020
Ximo Puig destaca "l"oportunitat històrica" de la Comunitat per a obtindre inversions i finançament amb un govern alineat amb les polítiques de la Generalitat

- El president subratlla que el Botànic "és la prova i l'exemple per a Espanya que governs progressistes i plurals funcionen i milloren la vida de les persones"
- La vicepresidenta, Mónica Oltra, destaca que el segon seminari d'aquesta legislatura "manté el Consell dins de les polítiques de planificació i avaluació"
- El Consell marca com a objectius un pla de prevenció de la violència sexual, una cimera contra el despoblament o la supressió del prepagament en productes ortoprotèticsEl president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'"oportunitat històrica" per a obtindre inversions i la reforma del model de finançament que suposa per a la Comunitat Valenciana que hi haja un govern a Espanya alineat amb les polítiques de la Generalitat. "Hem d'aprofitar la interlocució que tenim davant del Govern d'Espanya, davant del qual serem clarament reivindicatius i, al mateix temps, còmplices en aquelles polítiques que ens poden unir", ha indicat.

"Aquesta presència valenciana en la política espanyola la volem fer visible amb fets en els pressupostos generals de l'Estat i en el canvi del model de finançament que per a nosaltres és absolutament urgent i irrenunciable", ha manifestat el titular de la Generalitat.

El president ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la roda de premsa després de la clausura del Seminari de Govern-Hivern 2020, que ha tingut lloc a Dénia, en la qual ha estat acompanyat per la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la resta de membres del Consell.

Durant la seua intervenció, Puig ha posat l'accent en el fet que "el Govern del Botànic és la prova, l'exemple per a tot Espanya, que governs de majories progressistes, plurals i sensibles a la diversitat funcionen i són un punt d'inflexió per a millorar la vida de les persones".

I prova d'això, ha insistit el president, és que "la confiança generada per un entorn d'estabilitat, diàleg social i honradesa ha fet que el volum d'inversions estrangeres haja augmentat un 115% més que en l'anterior etapa".

En aquest sentit, Puig ha destacat que, segons l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, la Comunitat Valenciana és "motor de creixement econòmic a Espanya", com indiquen les dades de 2019.

Així mateix, ha recalcat que en 2019 es va arribar a la xifra d'ocupació més alta dels últims deu anys, amb més de 2,1 milions de persones amb lloc de treball; el rècord d'exportacions, amb un volum de negoci de 31.000 milions d'euros, i un rècord de visitants estrangers. Tot això suposa, segons el president, que "estiguem davant del moment valencià, consolidant les polítiques que començàrem fa quatre anys i mig i assumint nous reptes".

En la seua intervenció, Puig també ha parat atenció en els assoliments socials, perquè "si el creixement no arriba a les persones, no genera futur".

En aquest sentit, el president ha destacat que la Comunitat Valenciana va ser l'autonomia que més persones va incorporar al sistema de dependència: el 20% del total de tota Espanya.

A més, Puig ha valorat les inversions de 1.300 milions en Sanitat, "amb un increment del 23%", i en Educació, àmbit en el qual "aquest govern està dignificant l'educació pública, de manera que, des de 2015, hem augmentat en 8.000 el nombre de professors i hem destinat 1.000 milions per a acabar amb els barracons".

El president ha insistit que aquesta serà la legislatura "de consolidació d'un projecte de reparació, reconstrucció i renaixement de la Comunitat Valenciana, que va començar en 2015".

Línies d'actuació

Per part seua, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat les principals línies d'actuació de la Presidència, Vicepresidència i resta de conselleries per als pròxims sis mesos.

Durant la seua intervenció, Oltra ha posat l'accent en el fet que el segon Seminari de Govern d'aquesta legislatura "manté el Consell dins de les polítiques de planificació i avaluació".

Entre els principals objectius que es duran a terme al llarg d'aquest semestre, cal destacar els següents:

Pel que respecta a la Presidència, s'aprovarà el Pla estratègic de turisme 2020-2025 de la Comunitat Valenciana i s'organitzarà una cimera sobre despoblament, que tindrà lloc a la província de Castelló.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives posarà en marxa l'Estratègia valenciana contra la violència sexual dins del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista.

A més, desenvoluparà el decret que regularà l'acolliment familiar i crearà un estatut de famílies acollidores per a abordar qüestions com les modalitats d'acolliment i la valoració de les aptituds de les persones que s'ofereixen a acollir.

Quant a la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, durà a terme actuacions per a la regulació de l'ampliació dels supòsits de tanteig i retracte per a augmentar el parc públic d'habitatges i elaborarà un protocol d'assistència antidesnonaments.

Des de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic s'adaptarà el Pla d'acció per a la transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana als nous objectius i al nou marc estratègic europeu i internacional; i es licitarà l'acord marc per a la utilització d'un sistema dinàmic d'adquisició per a racionalitzar la compra pública.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posarà en marxa l'Oficina de Simplificació Administrativa amb un assistent virtual per a fer tràmits burocràtics i durà a terme una campanya de conscienciació denominada 'Platges risc zero' per a previndre ofegaments a la costa.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, juntament amb la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, constituiran els consells territorials de la Formació Professional per a adequar l'FP a les necessitats dels sectors productius.

A més, la Conselleria d'Educació organitzarà el congrés estatal 'Coeduca' per a garantir la perspectiva de gènere com a eix transversal a les propostes educatives.

Pel que fa a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, durà a terme mesures per a suprimir el paper en les receptes amb la inclusió de la recepta farmacèutica en la targeta SIP.

Així mateix, suprimirà els prepagaments en productes ortoprotètics, que afecten 30.000 famílies, de manera que no hauran d'avançar cap quantitat econòmica a la qual estava sotmés cada article, i tampoc hauran de fer una sol·licitud de reintegrament.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball desenvoluparà el Pla de foment de les comunitats energètiques locals per a democratitzar i reduir les taxes de pobresa energètica, per a situar les persones en el centre del sistema energètic.

Quant a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, cal destacar l'elaboració de models predictius mitjançant el Panell de Canvi Climàtic de l'ONU per a elaborar informes i plans d'adaptació al canvi climàtic dels terrenys de costa i de les estructures construïdes, fonamentalment els ports autonòmics.

A més, la Conselleria constituirà una mesa tècnica i sectorial de la reforma de la política agrícola comuna (PAC), amb la finalitat d'incidir en les singularitats de l'agricultura valenciana.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es farà aquest semestre la presentació d''FGV: objectiu 2030' per a adaptar el servei a les necessitats reals i incrementar-ne les freqüències, així com col·laborar en matèria de seguretat amb l'Agència Valenciana de Seguretat.

També es licitarà la redacció del nou pla de ports de la Generalitat Valenciana amb criteris de sostenibilitat i adaptats al canvi climàtic.

Pel que fa a la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, es fomentarà la presència femenina activa i de lideratge en els àmbits de les ciències i la tecnologia amb una trobada intergeneracional amb professionals d'associacions de dones investigadores.

Es crearà també el Marc valencià de competències digitals per a desenvolupar un pla que permeta incrementar les competències digitals de la ciutadania.

Finalment, els objectius d'aquest semestre de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica són la posada en marxa del portal de participació ciutadana de la Comunitat Valenciana i l'inici de la tramitació per a crear un cens autonòmic de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme.

Compartir Ximo Puig destaca "l"oportunitat històrica" de la Comunitat per a obtindre inversions i finançament amb un govern alineat amb les polítiq... Compartir Ximo Puig destaca "l"oportunitat històrica" de la Comunitat per a obtindre inversions i finançament amb un govern alineat amb les polítiq... Compartir Ximo Puig destaca "l"oportunitat històrica" de la Comunitat per a obtindre inversions i finançament amb un govern alineat amb les polítiq... Compartir Ximo Puig destaca "l"oportunitat històrica" de la Comunitat per a obtindre inversions i finançament amb un govern alineat amb les polítiq... Compartir

Arxius relacionats