Nota de premsa

Ximo Puig apel·la a la 'responsabilitat' de la ciutadania i insta a exercir un 'consum responsable' davant de l'emergència per coronavirus
14/03/2020
Ximo Puig apel·la a la "responsabilitat" de la ciutadania i insta a exe...

- Ha informat de l'activació del nivell d'emergència 2 a la Comunitat Valenciana per a incrementar la coordinació, a través del CECOPI, entre l'Administració general de l'Estat, la Generalitat i les Forces i Cossos de Seguretat
- Ha mostrat el seu reconeixement cap a "l'important treball" que han desenvolupat els professionals del sector sanitari i del sector logístic

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat aquest dissabte, després de la reunió de coordinació que ha mantingut amb la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, i les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a la "responsabilitat" de la ciutadania i ha instat a exercir un "consum responsable" davant de l'emergència per coronavirus.

El màxim responsable del Consell, que ha insistit en la necessitat de mantindre "la serenitat", ha recordat el missatge de tranquil·litat que han traslladat les empreses de distribució, que han garantit que no es produiran situacions de desproveïment en tota la Comunitat. En aquest àmbit, el president ha mostrat la seua gratitud al sector logístic i "a tots els treballadors i treballadores de les cadenes comercials, supermercats i botigues que estan sotmesos a pressió aquests dies".

Així mateix, Puig ha agraït tant la "corresponsabilitat" i "bona disposició" dels bars, restaurants i establiments "que han hagut de tancar" com la dels ciutadans i ciutadanes que amb un comportament individual "responsable" col·laboren per a superar "dies i setmanes molt difícils".

El president de la Generalitat també ha mostrat el seu reconeixement cap a "l'important treball" desenvolupat pels professionals sanitaris i ha agraït l'ajuda que ha oferit la sanitat privada i cadenes hoteleres.

Reunió de coordinació

En la reunió mantinguda aquest matí al Palau de la Generalitat s'ha acordat l'activació del nivell d'emergència 2 a la Comunitat Valenciana "per a incrementar la coordinació, a través del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI), entre l'Administració general de l'Estat, la Generalitat i els diferents cossos i forces de seguretat", ha declarat Ximo Puig.

Així, el cap de l'executiu valencià ha detallat que l'activació d'aquest nivell d'emergència implica també la integració de les companyies subministradores de serveis públics en l'estructura d'actuació i coordinació.

Compartir Ximo Puig apel·la a la "responsabilitat" de la ciutadania i i... Compartir Ximo Puig apel·la a la "responsabilitat" de la ciutadania i i... Compartir Ximo Puig apel·la a la "responsabilitat" de la ciutadania i i... Compartir Ximo Puig apel·la a la "responsabilitat" de la ciutadania i i... Compartir

Arxius relacionats