Nota de premsa

Ximo Puig apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per a contindre el contagi i exigeix un 'pla Marshall europeu' per a pal·liar les conseqüències per a empreses i treballadors
15/03/2020
Ximo Puig apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per a contindre...

- "Els pròxims dies seran els més complicats i cal seguir les recomanacions", ha subratllat Puig, que ha traslladat a Sánchez que té "tot el suport i l'ànim dels valencians"
- "Juntament amb les mesures econòmiques pal·liatives, han d'adoptar-se'n també altres de naturalesa estructural per a empreses i treballadors i per a reactivar el teixit productiu", ha indicat
- El president sol·licita mesures de suport psicològic per a combatre els efectes de l'estada prolongada en el domicili


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per a contindre el contagi i ha traslladat al president del Govern, Pedro Sánchez, la necessitat de plantejar davant de la UE que s'impulse un pla Marshall europeu que permeta "fer front a les conseqüències econòmiques que tindrà el coronavirus per als treballadors". "És el moment d'Europa; ens trobem davant d'una crisi de salut pública global que exigeix una resposta contundent de la Unió Europea", ha subratllat.

El president de la Generalitat ha comparegut al Palau de la Generalitat després de la reunió que ha mantingut per videoconferència amb el cap de l'Executiu estatal i els responsables de les comunitats autònomes, una trobada de la qual ha destacat que s'ha desenvolupat en un "clima constructiu" i amb "un elevat sentit de la responsabilitat". "Tots som conscients de la gravetat de la situació i de la necessitat de treballar de manera coordinada", ha agregat.

"Els pròxims dies seran els més complicats a què ens enfrontarem", per la qual cosa, "ara més que mai, és important seguir les recomanacions que ens han traslladat els experts i que només tenen un fi: protegir-nos a nosaltres i protegir els altres, especialment els més vulnerables", ha indicat el president.

Per això, ha subratllat la importància d'"estar units en l'aplicació d'aquestes mesures per a contindre l'extensió dels contagis". "Confie plenament en la societat valenciana i estic segur que serem un exemple de la unió i la responsabilitat que exigeix aquesta situació", ha agregat.

El president de la Generalitat ha traslladat també al president del Govern que compta "amb tot el suport i l'ànim dels valencians en les mesures adoptades per a acabar amb la pandèmia".

Tal com ha volgut destacar en la reunió, l'Estat autonòmic ha funcionat i estem actuant tots amb un gran sentit de la responsabilitat institucional, però aquest problema transcendeix les comunitats autònomes, fins i tot les fronteres nacionals".

"El més immediat és donar resposta a la situació sanitària, i ho estem fent, però, més enllà d'aquestes implicacions, tots som conscients que les conseqüències econòmiques tindran un fort impacte en totes les nostres societats", ha manifestat.

"És el moment d'un pla Marshall europeu per a fer front a les conseqüències econòmiques que tindrà el coronavirus sobre els treballadors. Europa es juga el seu futur. La resposta no pot ser la que es va donar després de la crisi de 2008", ha dit.

Mesures estructurals

A més de les mesures pal·liatives que ja ha anunciat el Govern, Puig ha traslladat també la necessitat que "s'adopten també mesures estructurals per a empreses, treballadors i per a reactivar el teixit productiu, així com que s'asseguren els subministraments".

"També he traslladat al Govern la meua preocupació per les implicacions que pot tindre en l'àmbit psicològic el fet de romandre en espais tancats durant unes quantes setmanes. Per això, he sol·licitat que s'arbitren mesures per a pal·liar els efectes d'aquesta situació", ha detallat.

"És el moment de la fortalesa, la unitat i la responsabilitat, per nosaltres, però sobretot pels més vulnerables", ha emfatitzat.

Compartir Ximo Puig apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per a... Compartir Ximo Puig apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per a... Compartir Ximo Puig apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per a... Compartir Ximo Puig apel·la a la responsabilitat de la ciutadania per a... Compartir

Arxius relacionats