Nota de premsa

La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de campanya amb capacitat per a 1.100 llits a València, Alacant i Castelló per a atendre l'emergència del coronavirus
19/03/2020
La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de campanya a...

- El president de la Generalitat avança que les instal·lacions permetran habilitar 500 llits nous a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló
- A més, s'està negociant amb el sector hoteler i ja s'han tancat els dos primers acords per a disposar de sengles hotels a València i a Alacant
- El president ha mantingut, juntament amb el conseller de Política Territorial, una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública per a analitzar la situació de l'atenció sanitària a la Comunitat Valenciana

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous la contractació de la construcció de tres hospitals de campanya, un a cada capital de província, amb capacitat per a 1.100 llits en total, dels quals 500 estaran ja disponibles en quinze dies, per si resultaren necessaris per a fer front a l'emergència sanitària del coronavirus.

El responsable del Consell ha fet aquestes declaracions després de mantindre al Palau de la Generalitat, acompanyat pel conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya, una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a analitzar la situació de l'atenció sanitària a la Comunitat Valenciana.

Els tres hospitals de campanya, que s'ubicaran al costat d'hospitals de referència de les tres capitals de província, suposaran un increment de 1.100 llits nous al sistema hospitalari, que es distribuiran de la manera següent: 500 a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló. La mitat d'aquests llits estaran disponibles en un termini de 15 dies.

Tal com s'ha avançat, la Generalitat, per mitjà de la Conselleria de Justícia, ha contractat la construcció d'aquests hospitals de campanya, una mesura l'objectiu de la qual és "dotar de seguretat màxima tot el sistema sanitari valencià". "Fins al moment, els recursos són suficients per a atendre la demanda assistencial, però cal tindre planificats tots els escenaris per a anticipar-nos a les necessitats", ha assegurat.

El president ha afegit que la Generalitat "està treballant per a posar tots els mitjans que calguen" a fi d'anticipar-se "a qualsevol situació que poguera presentar-se" davant d'un increment previsible de la pressió assistencial.

A més, s'està negociant amb el sector hoteler i ja s'han tancat els dos primers acords per a disposar de sengles hotels a València i a Alacant, per a atendre pacients afectats pel coronavirus.

Centres adaptats a les necessitats de l'emergència

Els hospitals de campanya que la Generalitat posarà en marxa s'instal·laran prop d'hospitals de referència i seran centres assistencials dotats d'interoperabilitat amb l'hospital central de referència gràcies un sistema de comunicacions, a més de modulables segons les necessitats operatives i els climatitzats.

Cada un dels hospitals de campanya estarà dotat dels elements clínics i logístics necessaris i disposarà de serveis com ara unitats d'aïllament, zones independents de recepció, triatge i àrees de banys, serveis i de descans per al personal sanitari.

Aquestes infraestructures sanitàries, el procés constructiu i disseny de les quals s'adapta a les necessitats ocasionades per l'emergència del coronavirus, tindran les mateixes prestacions que un hospital de construcció, ja que, per a fer-les funcionar, s'empraran materials que permeten un aïllament complet de l'exterior.

Es tracta, a més, d'hospitals de campanya dissenyats per a funcionar durant grans períodes de temps, formats per contenidors desplegables connectats entre si mitjançant túnels.

Compartir La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de ... Compartir La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de ... Compartir La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de ... Compartir La Generalitat encarrega la construcció de tres hospitals de ... Compartir

Arxius relacionats