Nota de premsa

El Consell reforça l'atenció de les dones víctimes de violència de gènere que poden estar en una situació de risc pel confinament
20/03/2020
El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violència de gène...

- Oltra: "La Conselleria d'Igualtat atendrà presencialment els casos urgents i té preparats recursos per si en fora necessari l'ingrés"
- El Consell ratifica la resolució perquè la Generalitat gestione tots els serveis socials i sociosanitaris per a combatre el coronavirusEl Consell ha reforçat l'atenció i el seguiment de les dones víctimes de violència de gènere que poden estar en una situació de risc a conseqüència del confinament per l'estat d'alarma establit pel Reial decret 463/2020, de 14 de març.

Així ho ha confirmat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa que ha tingut lloc després de la reunió setmanal del Govern Valencià.

Oltra ha assegurat que "és una de les qüestions que ens preocupa", ja que "augmenta necessàriament el risc per a les dones víctimes de violència de gènere que han de conviure permanentment, per l'estat d'alarma, amb el seu possible agressor".

D'aquesta manera, la xarxa de centres de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ja ha reforçat, mitjançant una instrucció aprovada el 13 de març, "el seguiment telefònic a totes les víctimes que en aquest moment s'estan atenent", segons ha indicat la vicepresidenta.

Oltra ha assegurat que, a més, "s'atendran presencialment aquells casos urgents que puguen tindre necessitat de derivar-se de manera immediata, siga als centres d'emergència que tenim a Castelló, València i Alacant, siga a centres de recuperació integral que hi ha al llarg de la Comunitat Valenciana".

Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir

Arxius relacionats