Nota de premsa

El Consell reforça l'atenció de les dones víctimes de violència de gènere que poden estar en una situació de risc pel confinament
20/03/2020
El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violència de gène...

- Oltra: "La Conselleria d'Igualtat atendrà presencialment els casos urgents i té preparats recursos per si en fora necessari l'ingrés"
- El Consell ratifica la resolució perquè la Generalitat gestione tots els serveis socials i sociosanitaris per a combatre el coronavirusEl Consell ha reforçat l'atenció i el seguiment de les dones víctimes de violència de gènere que poden estar en una situació de risc a conseqüència del confinament per l'estat d'alarma establit pel Reial decret 463/2020, de 14 de març.

Així ho ha confirmat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa que ha tingut lloc després de la reunió setmanal del Govern Valencià.

Oltra ha assegurat que "és una de les qüestions que ens preocupa", ja que "augmenta necessàriament el risc per a les dones víctimes de violència de gènere que han de conviure permanentment, per l'estat d'alarma, amb el seu possible agressor".

D'aquesta manera, la xarxa de centres de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ja ha reforçat, mitjançant una instrucció aprovada el 13 de març, "el seguiment telefònic a totes les víctimes que en aquest moment s'estan atenent", segons ha indicat la vicepresidenta.

Oltra ha assegurat que, a més, "s'atendran presencialment aquells casos urgents que puguen tindre necessitat de derivar-se de manera immediata, siga als centres d'emergència que tenim a Castelló, València i Alacant, siga a centres de recuperació integral que hi ha al llarg de la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, la vicepresidenta i portaveu del Consell ha anunciat també que "es tenen preparats possibles recursos per si en aquests dies hi haguera un augment de les víctimes que hagueren d'ingressar, junt amb els seus fills i filles, en un centre específic per a allunyar-los del maltractador en els casos, sobretot, en què no hi ha denúncia prèvia, però sí que pot haver-hi una situació de risc, i no hi ha ordre de protecció".

Recursos socials i sociosanitaris

D'altra banda, entre altres assumptes, el Consell ha ratificat la Resolució dictada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives mitjançant la qual es disposen mesures extraordinàries de gestió dels serveis socials i sociosanitaris per a la salvaguarda de les persones més vulnerables.

La vicepresidenta ha explicat durant la seua intervenció que, amb aquesta mesura, "es posen a disposició de la Generalitat els mitjans i recursos socials o sociosanitaris d'altres administracions públiques i entitats privades en funció de les necessitats que sorgisquen amb motiu de l'expansió del COVID-19".

D'aquesta manera, la Generalitat podrà disposar dels mitjans i els recursos de tots els serveis socials o sociosanitaris del territori valencià independentment de la seua titularitat, així com del personal dependent d'aquests.

Oltra ha indicat que la posada a disposició d'aquests recursos "es farà de manera gradual i segons les necessitats socials", amb l'autorització judicial prèvia quan resulte pertinent i amb la comunicació del ministeri corresponent.

La vicepresidenta ha remarcat que "els serveis socials valencians han d'atendre una població d'alt risc en cas que hi haja contagi pel coronavirus", per la qual cosa és necessari mobilitzar "tots els recursos materials i humans disponibles per a poder atendre, previndre i, si és el cas, combatre l'expansió de la malaltia i protegir les persones més vulnerables".

Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir El Consell reforça l"atenció de les dones víctimes de violènc... Compartir

Arxius relacionats