Nota de premsa

Igualtat estableix mesures extraordinàries en els recursos i serveis d'infància i adolescència amb motiu de la crisi del coronavirus
24/03/2020

- Oltra ha lloat la tasca dels i les professionals dels centres residencials d'infància i adolescència "en aquests moments de crisi"
- L'activitat se suspén als centres d'atenció diürna i en els punts de trobada es limita als casos urgentsLa Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha remés als recursos i serveis d'infància i adolescència una sèrie de mesures que cal adoptar amb motiu de la crisi sanitària de la malaltia COVID-19, amb l'objectiu de reduir els casos de contagi.

Entre aquests recursos es troben els centres residencials d'atenció a xiquets i xiquetes i adolescents, on s'han restringit totes les eixides de les persones usuàries, inclús les corresponents als caps de setmana i períodes vacacionals, així com les visites de familiars, per a evitar possibles situacions de contagi.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que, des del seu departament, són "conscients de l'esforç que suposa per als xiquets i xiquetes i adolescents, de la mateixa manera que passa en la resta de llars, no poder canalitzar l'energia que tenen com ho solen fer habitualment".

"Aquesta menció també és, per descomptat, per als equips professionals de les residències i llars infantils per la seua dedicació perquè els xics i xiques realitzen activitats sense eixir dels centres", ha apuntat Oltra, la qual ha traslladat a aquest personal la seua confiança "en l'excel·lent tasca que estan fent en aquests moments tan difícils" que passem.

"També volem assenyalar que la bona resposta que s'està tenint té a veure amb la dignificació del sistema que s'està duent a terme des de fa anys", ha assenyalat la vicepresidenta, per a qui la decisió de reduir el nombre de xiquets i xiquetes per llar residencial, junt amb el fet de multiplicar el nombre de professionals, fa que en una situació "amb tantes dificultats com la present es puga tindre una certa normalitat".

De fet, el canvi de model d'infància ha suposat un important increment de places d'acolliment residencial, de manera que, si en 2015 hi havia 1.183 places d'aquesta tipologia, en l'actualitat n'hi ha 1.619, la qual cosa suposa 436 places més. Respecte als i les professionals de les plantilles, també s'han incrementat un 66,86 %.

Mesures extraordinàries

Les mesures extraordinàries adoptades per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en aquest sector han establit que els serveis d'actuacions tècniques en matèria d'adopció i d'acolliment familiar atendran de manera telefònica, tant les famílies adoptants com les famílies acollidores i les persones menors d'edat, excepte en aquelles situacions d'urgència o crisi en què es requerisca una atenció directa.

En els dos serveis se suspenen temporalment totes les activitats de caràcter col·lectiu o grupal.

Així mateix, l'activitat està suspesa des del dia 16 de març als centres d'atenció diürna en matèria d'infància i adolescència, així com en els punts de trobada familiar, que mantindran l'atenció telefònica i presencial en els casos urgents, tal com s'ha informat a la Fiscalia i al Deganat.

Per la seua banda, el personal tècnic i educatiu dels centres de dia realitzarà un seguiment telemàtic de cada una de les persones beneficiàries del seu servei, i prestarà una atenció presencial només quan la situació ho faça necessari.

Mesures judicials

En relació a les mesures judicials en medi obert imposades a persones menors d'edat, el personal tècnic i educatiu haurà de fer un seguiment per al compliment que cal dur a terme, mitjançant contacte telefònic amb cada adolescent i la seua família.

Així mateix, se suspenen aquells continguts de les mesures imposades que impliquen contacte grupal dels i les joves i adolescents.

Compartir Igualtat estableix mesures extraordinàries en els recursos i ... Compartir Igualtat estableix mesures extraordinàries en els recursos i ... Compartir Igualtat estableix mesures extraordinàries en els recursos i ... Compartir Igualtat estableix mesures extraordinàries en els recursos i ... Compartir

Arxius relacionats