Nota de premsa

Sanitat confirma 584 casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana
26/03/2020

- Un total de 102 es troben a la província de Castelló, 181 a la província d'Alacant i 301 a la de València, que situen el total de casos en 3.200
- La Conselleria de Sanitat habilita una web perquè les persones amb símptomes compatibles puguen demanar cita en el seu centre de salutLa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dijous per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 584 casos positius nous, que eleven a 3.200 el total de casos positius, 1.278 dels quals es troben ingressats a l'hospital i 230 d'ells en l'UCI.

Dels 584 casos positius nous, n'hi ha 102 a la província de Castelló, 181 a la província d'Alacant i 301 a la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 373 a la província de Castelló (144 hospitalitzats, 30 d'ells en l'UCI), 1.039 a la d'Alacant (410 hospitalitzats i 72 d'ells en l'UCI) i 1.788 a la província de València (724 hospitalitzats i 128 d'ells en l'UCI).

El nombre total de professionals sanitaris que han donat positiu és de 551 (83 a la província de Castelló, 218 a la d'Alacant i 250 a la província de València).

D'altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s'hagen produït fins ara un total de 167 defuncions a la Comunitat Valenciana (24 des de l'actualització d'ahir): 14 a la província de Castelló, 72 a la de València i 81 a la d'Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20.00 hores del dimecres, s'han donat un total de 57 altes: 4 a la província de Castelló, 17 a la d'Alacant i 36 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins ara són 9.949. A més, en el número 900 s'han atés 44.200 telefonades des que es va posar en marxa.

Fins ara, un total de 1.946 professionals sanitaris s'han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè metges, metgesses i personal d'infermeria, jubilats fins als 70 anys, i metges i metgesses que encara no tenen especialitat puguen ajudar a combatre el coronavirus.

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de majors de la Comunitat Valenciana. Fins ara, s'han detectat casos positius en 49 centres (6 a la província de Castelló, 13 a la província d'Alacant i 30 a la província de València):

· Residents que han donat positiu: 221 (14 a la província Castelló, 84 a l'Alacant i 123 a la província València).
· Personal treballador que ha donat positiu: 67 (8 a la província Castelló, 12 a l'Alacant i 47 a la província de València).
· Personal treballador en quarantena: 407 (30 a la província Castelló, 208 a la d'Alacant i 169 a la província de València).
· Residents difunts: 44 (un a la província de Castelló, 31 a la d'Alacant i 12 a la província València).

Pel que fa a les residències, la consellera assegurava que "soc conscient de l'angoixa que travessen les persones que tenen algun familiar en alguna residència afectada per coronavirus", per la qual cosa ha explicat el procediment que se segueix en aquelles residències que són intervingudes per la Conselleria de Sanitat, en virtut de la Resolució del 18 de març.

Així, quan es notifica un cas positiu de coronavirus, la Conselleria de Sanitat es fa càrrec de la part sanitària del centre i adopta les mesures necessàries per al control i el tractament de l'epidèmia.

A més, es designa una persona responsable del departament de salut de l'àmbit geogràfic en el qual es troba la residència perquè dispose dels recursos materials i humans que requerisca la situació, amb l'objectiu de prestar l'assistència sanitària immediata, sense perjudici de la resta de competències que corresponen a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la gestió d'aquests centres.

La Conselleria compta, hui dia, amb un cos de 83 professionals d'inspecció (29 a Alacant, 41 a València i 13 a Castelló). Aquests inspectors i inspectores acudeixen a aquelles residències que no han sigut intervingudes per Sanitat per a verificar que se segueixen els protocols i les mesures de seguretat establits, tant des de l'àmbit nacional com l'autonòmic. Aquest dimecres van començar les inspeccions a les províncies de València i de Castelló i aquest dijous comencen les inspeccions a la província d'Alacant.

Des de la Conselleria de Sanitat es dona trasllat de la situació de residents i de personal treballador al professional mèdic de la residència i a l'equip directiu, tant en casos positius, negatius o sospitosos, així com les recomanacions i les mesures que han d'adoptar. A partir d'ací, correspon a la direcció del centre establir els canals de comunicació amb les famílies per a facilitar dades sobre residents.

Nova pàgina web per a sol·licitar cita en cas de presentar símptomes

Aquest dijous s'ha posat en marxa en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat la possibilitat de sol·licitar cita amb el centre de salut en cas de presentar símptomes clínics compatibles amb infecció per coronavirus.

La cita se sol·licita mitjançant la introducció del número SIP i la data de naixement, i realitzant la confirmació del telèfon de contacte. La persona que introduïsca les dades rebrà una trucada al més prompte possible des de la confirmació de la creació de la cita.

A través de la web s'informarà de l'estat de la cita: sol·licitada, confirmada o realitzada.

Si durant la primera telefonada el professional sanitari del centre de salut identifica el cas com a possible de coronavirus, la resta de cites telefòniques per a fer el seguiment del cas les programarà el professional sanitari. A partir d'aquest moment, rebrà telefonades periòdiques per a verificar l'estat de salut del pacient i ajudar-lo en tots els dubtes i necessitats que puga tindre.

Si presenta altres símptomes diferents als indicats, l'usuari o usuària s'ha de posar contacte amb el centre de salut a través dels telèfons de cita prèvia habituals.

Test ràpids de coronavirus

La consellera ha aclarit que encara no s'estan duent a terme els test ràpids a la Comunitat Valenciana perquè "estem pendents que el Ministeri ens concrete quan ens arribaran i quina quantitat".

Al mateix temps, ha insistit que aquesta classe de test es farà en principi a professionals sociosanitaris, a usuaris de residències de majors on hi haja casos o sospites de coronavirus i al personal de serveis fonamentals, tal com marquen els criteris del Ministeri de Sanitat.

Adreça web: consulteu ací.

Tota la informació actualitzada en: consulteu ací.

Compartir Sanitat confirma 584 casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana Compartir Sanitat confirma 584 casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana Compartir Sanitat confirma 584 casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana Compartir Sanitat confirma 584 casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana Compartir

Arxius relacionats