Nota de premsa

Ximo Puig anuncia ajudes immediates per als autònoms de la Comunitat Valenciana davant de la crisi del coronavirus
26/03/2020
Ximo Puig anuncia ajudes immediates per als autònoms de la Comunitat Va...

- Els autònoms percebran entre 750 i 1.500 euros, en concepte de lucre cessant, segons el grau de paralització de la seua activitat
- El president avança una línia de finançament per a projectes empresarials dotada amb 60 milions d'euros per a injectar liquiditat a autònoms i microempreses


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí que els autònoms i autònomes de la Comunitat Valenciana podran percebre ajudes immediates, per a fer front a "qüestions bàsiques" relacionades amb la seua activitat, davant de la situació generada per l'emergència sanitària del coronavirus.

En aquest sentit, el cap de l'executiu valencià ha explicat que el Ple del Consell d'aquest divendres aprovarà una iniciativa de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que comprén aportacions per a "atendre el lucre cessant" d'aquest col·lectiu, que oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros, segons si han paralitzat parcialment o totalment la seua activitat.

El màxim responsable del Consell ha fet aquestes declaracions després de la reunió per videoconferència que ha mantingut aquest dijous amb el president de la CEV, Salvador Navarro, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, i el secretari general de CCOO-PV, Arturo León. Una reunió en què també han participat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

El president de la Generalitat ha explicat que amb aquestes ajudes, a les quals se sumaran la setmana pròxima altres destinades als treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTES), "es complementen espais que havien quedat sense resposta inicial" i que s'havien abordat amb els agents socials en reunions prèvies.

Línies d'actuació

Entre les mesures que ha avançat el cap del Consell hi ha una línia de finançament per a projectes empresarials i circulant desenvolupats per autònoms i microempreses localitzats a la Comunitat Valenciana, dotada amb 60 milions d'euros. Així, es donarà liquiditat a aquests col·lectius, que podran percebre un màxim de 750.000 euros, a un tipus d'interés del 0 %, amb una carència de 2 anys, sense comissió d'obertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR).

D'altra banda, s'implementarà una línia d'avals de l'SGR per a permetre a les empreses tant l'accés a línies de finançament d'entitats financeres com la millora de la seua capacitat de negociació d'òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada que opera a la Comunitat Valenciana.

Finalment, el màxim responsable del Consell ha avançat un conjunt de mesures de caràcter tributari, com ara l'ampliació dels terminis per a la presentació i el pagament d'alguns impostos, com el de Successions i Donacions o el de Transmissions i Actes Jurídics Documentats, entre altres.

Compartir Ximo Puig anuncia ajudes immediates per als autònoms de la Co... Compartir Ximo Puig anuncia ajudes immediates per als autònoms de la Co... Compartir Ximo Puig anuncia ajudes immediates per als autònoms de la Co... Compartir Ximo Puig anuncia ajudes immediates per als autònoms de la Co... Compartir

Arxius relacionats