Nota de premsa

El Consell coordinarà la tasca de 10.000 efectius per a repartir aliments, medicines, desinfecció d'espais sensibles i atenció psicològica
28/03/2020

- S'aprova el Pla de suport i coordinació municipal per a facilitar als ajuntaments tota mena de suport logístic, tècnic o humà
- La consellera Bravo destaca que s'utilitzaran tots els recursos previstos en el Pla territorial d'emergències de la Comunitat

València.
El Consell coordinarà més de 10.000 efectius per a repartir aliments, medicines, fer tasques de desinfecció i neteja d'espais sensibles i oferir atenció psicològica mentre duren les mesures especials establides després de la declaració de l'estat d'alarma.

Per a fer-ho, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha elaborat un pla de suport i coordinació municipal en col·laboració amb les diputacions de Castelló, València i Alacant, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Creu Roja, per a oferir suport logístic, tècnic i humà als 542 ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Tal com ha destacat la consellera Gabriela Bravo, "el Consell utilitzarà tots els recursos previstos en el Pla territorial d'emergències", que suposa la mobilització i la coordinació de més de 10.000 efectius entre Policia Local, Policia Autonòmica, Bombers de la Generalitat i voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja que aportaran, a més, un centenar de psicòlegs entre les dues institucions.

Per a dur a terme el pla, el departament que dirigeix Gabriela Bravo habilitarà una línia telefònica d'ús exclusiu per a les corporacions locals mitjançant la qual es podrà sol·licitar el suport logístic, tècnic i humà que es necessite. En aquest sentit s'han tipificat cinc classes de necessitats, que són les següents:

· Repartiment domiciliari d'aliments i recursos de primera necessitat a persones discapacitades, persones majors que viuen soles, persones en entorns aïllats i altres col·lectius d'especial vulnerabilitat.
· Transport de queviures i material sanitari per als ajuntaments (no a persones individuals).
· Neteja i desinfecció d'espais sensibles.
· Distribució de material de protecció personal i de neteja i desinfecció.
· Atenció psicològica telefònica o mitjançant videoconferència, tant per a la ciutadania com per al personal dels ajuntaments.
· Altres peticions d'ajuda no tipificades la solució de les quals siga factible pels efectius inclosos en aquest pla.

La Conselleria de Justícia i Interior ha enviat una circular a tots els ajuntaments per a informar-los del desplegament d'aquest pla, que estarà plenament operatiu a partir d'aquest dilluns, considerant que s'haja confirmat la recepció de la circular i assignat la persona de contacte de cada corporació local per a coordinar el lliurament del material o el servei.

Per a la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, amb aquest pla, la Generalitat "mobilitza tots els seus recursos humans en matèria d'emergències i protecció civil per a garantir que les necessitats de tota la població, especialment dels més vulnerables, estan cobertes, perquè no es deixarà ningú arrere en aquesta crisi sanitària".


Pàgina web: http://www.gva.es

Compartir El Consell coordinarà la tasca de 10.000 efectius per a repar... Compartir El Consell coordinarà la tasca de 10.000 efectius per a repar... Compartir El Consell coordinarà la tasca de 10.000 efectius per a repar... Compartir El Consell coordinarà la tasca de 10.000 efectius per a repar... Compartir

Arxius relacionats