Nota de premsa

Ximo Puig signa un acord amb els agents socials que inclou una ajuda directa de 150 euros per a 200.000 treballadors i treballadores afectats per ERTO
09/04/2020
Ximo Puig signa un acord amb els agents socials que inclou una ajuda di...

- La Generalitat destina 30 milions d'euros per a aquestes ajudes, que els treballadors i treballadores amb menys renda rebran sense haver de sol·licitar-les
- L'acord preveu 3 milions més per a ajudes a persones que s'han vist obligades a reduir la seua jornada laboral per atenció de menors a càrrec seu, de majors o de persones dependents
- Segons Puig, "en aquests moments de tanta precarietat s'ha de posar per damunt de tot l'interés general"

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat ajudes per valor de 30 milions d'euros, que tindran com a beneficiàries 200.000 persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) originats per la paralització de l'activitat econòmica causada per la pandèmia de COVID-19.

Així, per a pal·liar la situació de les persones amb rendes baixes afectades pels ERTO, se'ls ingressaran 150 euros sempre que tinguen una suspensió total del seu contracte de treball i no perceben complements a càrrec de l'empresa.

El cap del Consell ha manifestat que amb aquestes aportacions es tracta "d'enfortir la societat valenciana" i "superar la fractura" a través de l'acord i la cohesió. "En aquests moments de tanta precarietat -ha prosseguit el màxim responsable de l'executiu valencià- s'ha de posar per damunt de tot l'interés general".

En aquests termes s'ha expressat el president de la Generalitat després de la signatura d'un acord amb els agents socials que, a més d'aquestes ajudes per a persones afectades pels ERTO, preveu també un altre import de 3 milions d'euros per a les persones que s'han vist obligades a reduir la seua jornada laboral per atenció de menors a càrrec seu, de majors o de persones dependents.

Pel que fa a aquesta segona línia, la d'ajudes per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les persones amb reducció de jornada per a l'atenció de menors a càrrec seu, majors o dependents, es tractarà de compensar la pèrdua d'ingressos amb fins a 600 euros si la reducció de la jornada laboral és total o una aportació corresponent al percentatge de reducció de la jornada sempre que aquesta no siga inferior al 50 %.

L'acord, al qual s'ha arribat després de les converses mantingudes en el marc del diàleg social amb els consellers d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafal Climent, així com amb la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, ha sigut rubricat pel president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i pels secretaris generals de Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Arturo León, i de la Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV), Ismael Sáez.

Les ajudes per als treballadors per compte d'altri que s'han incorporat gràcies a aquest acord amb els agents socials se sumen a les aprovades pel Consell per als treballadors autònoms, per import de 57 milions d'euros, així com als crèdits a interés zero per a les petites, mitjanes i grans empreses de la Comunitat Valenciana.

Acompanyament en l'adeu

D'altra banda, en la seua compareixença davant dels mitjans de comunicació, el president de la Generalitat ha avançat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública establirà un mecanisme per a garantir la presència física de familiars en el moment de l'adeu als seus éssers estimats amb totes les garanties sanitàries.

"Es tracta d'humanitzar la gestió de la pandèmia", ha afirmat el cap de l'executiu valencià, que ha postil·lat que davant de la "pitjor part d'aquesta crisi, que és el rostre de la mort", el Govern valencià treballarà per a facilitar aquest acompanyament.

Compartir Ximo Puig signa un acord amb els agents socials que inclou un... Compartir Ximo Puig signa un acord amb els agents socials que inclou un... Compartir Ximo Puig signa un acord amb els agents socials que inclou un... Compartir Ximo Puig signa un acord amb els agents socials que inclou un... Compartir

Arxius relacionats