Nota de premsa

Marzà: 'Mobilitzem 4 milions d'euros per a destinar al paquet de mesures de 'reaCtivem''
10/04/2020

- L'increment i l'adaptació econòmica realitzada se suma als 130 milions d'euros amb els quals compta l'àrea de Cultura en el pressupost de 2020


Cultura de la Generalitat ha mobilitzat 4 milions d'euros per a assegurar la implementació de mesures econòmiques específiques dins del paquet 'reaCtivem', que té com a objectiu fer front als efectes que provoca en el sector cultural valencià la paralització d'activitat generada per la COVID-19.

Aquesta mobilització extraordinària de recursos, així com l'adaptació a les necessitats actuals dels 130 milions d'euros de Cultura de la Generalitat ja pressupostats, farà possible l'execució de les múltiples propostes del paquet 'reaCtivem', que està dissenyant la Generalitat i que arribarà tots els sectors culturals.

Segons el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, "des del primer moment hem considerat que el sector cultural valencià necessita mesures específiques per a fer front als efectes de la pandèmia més enllà de les ajudes que s'estan generant de manera global, ja que les empreses culturals i creatives tenen unes especificitats molt concretes a les quals cal donar resposta".

A més, Marzà ha indicat que "hem d'entendre que gràcies a la cultura la nostra societat està vivint un confinament més suportable. La feina social que estan fent tots els sectors culturals, nodrint de continguts per a consumir en línia, és encomiable. Totes aquestes persones que s'hi troben al darrere no viuen només d'emocions i complicitats, han de remuntar les seues vides i assegurar el seu treball".

El conseller també ha destacat que "volem executar tot el pressupost inicial que tenim per a cultura en 2020, però no només això, calia també ampliar la dotació econòmica per acompanyar les indústries culturals i creatives valencianes en un moment tan complicat".

Compartir Marzà: "Mobilitzem 4 milions d"euros per a destinar al paquet... Compartir Marzà: "Mobilitzem 4 milions d"euros per a destinar al paquet... Compartir Marzà: "Mobilitzem 4 milions d"euros per a destinar al paquet... Compartir Marzà: "Mobilitzem 4 milions d"euros per a destinar al paquet... Compartir