Nota de premsa

Bravo anuncia que l'Advocacia de la Generalitat es personarà en la causa judicial contra els policies de Benidorm
02/05/2020

- Bravo insisteix en el fet que, a més del dany a la persona afectada, hi ha un perjudici greu a la imatge de la institució

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha sol·licitat la personació de l'Advocacia de la Generalitat en el cas dels policies locals de Benidorm que aquest dissabte han passat a disposició judicial, presumptament acusats de distribuir material que promou i incita a l'odi a terceres persones, segons el paràgraf segon de l'article 510 del Codi Penal.

Bravo ha afirmat que és una situació "intolerable" que, "a més d'atemptar contra la dignitat d'una persona, atempta contra la imatge de la institució que té la responsabilitat de fer complir la llei i denunciar el delicte".

Bravo ha recordat que l'article 510 del Codi Penal "contempla el castic tant per als que lesionen la dignitat de les persones per la seua identitat sexual, entre altres supòsits, com per als que distribuïsquen imatges que promoguen l'odi, la discriminació o la violència contra aquestes persones".

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té les competències de coordinació de les policies locals, d'acord amb la Llei 17/2017, de 13 de desembre. Aquesta llei preveu com una falta greu el tracte degradant que és discriminatori per raó de sexe.

Compartir Bravo anuncia que l"Advocacia de la Generalitat es personarà ... Compartir Bravo anuncia que l"Advocacia de la Generalitat es personarà ... Compartir Bravo anuncia que l"Advocacia de la Generalitat es personarà ... Compartir Bravo anuncia que l"Advocacia de la Generalitat es personarà ... Compartir