Nota de premsa

Cooperació i la Universitat Miguel Hernández d'Elx constitueixen la comissió mixta per a la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Prosperitat
07/05/2020

- La càtedra compta amb una subvenció de la Generalitat que ascendeix als 22.000 euros
- Rosa Pérez Garijo subratlla el "compromís ferm de la UMH amb la cooperació al desenvolupament, amb la formació al seu alumnat en aquesta valuosa competència tan necessària ara mateixa"La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha aprovat amb la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) la constitució de la Comissió Mixta per al seguiment i control de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible «Prosperitat», emmarcada en les línies estratègiques de la UMH en matèria de cooperació al desenvolupament i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La Càtedra està subvencionada mitjançant el conveni de col·laboració entre la conselleria de Cooperació i la UMH, amb una quantitat de 22.000 euros; i ha estat impulsada des del Vicerectorat de Relacions Internacionals, comptant amb l'equip de professors de la UMH del campus d'Oriola amb experiència en el desenvolupament de projectes en l'àmbit de l'Eix Prosperitat.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua satisfacció per la constitució de la comissió mixta d'aquesta Càtedra, "la qual ens permet seguir treballant colze a colze amb la UMH, universitat amb un compromís ferm amb la cooperació al desenvolupament, amb la formació al seu alumnat en aquesta valuosa competència tan necessària ara mateixa".

La directora general de Cooperació, Xelo Angulo, qui ha presidit aquest matí la constitució de la comissió, ha subratllat la rellevància de la càtedra "que possibilitarà la promoció entre els i les joves, de dinàmiques, coneixements i competències per a canviar el món, i fer-lo més sostenible en tots els seus aspectes: igualitari, just, innovador, solidari".

La càtedra treballarà precisament per a que els i les graduades universitàries constituisquen una força de treball sana, amb bona formació i amb els coneixements i aptituds necessaris per a fer un treball productiu i gratificant i participar plenament en la societat.

Línies de treball

Les actuacions plantejades s'emmarquen en tres línies de treball: investigació, formació i/o sensibilització, i projectes. En les activitats de formació es contemplen beques i ajudes de formació, premis per a treballs de fi de grau o de postgrau; en les d'investigació, desenvolupament de línies d'investigació, realització de treballs de recerca, tesis doctorals, projectes de fi de carrera i de fi de grau i de màster, concessió de beques i ajudes a projectes d'investigació; i la facilitació d'assessorament expert sobre la implementació de les metes dels ODS en els programes de cooperació al desenvolupament.

D'altra banda, també s'organitzaran activitats d'informació i documentació (organització de congressos, conferències, jornades, trobades estatals i internacionals, seminaris i xarrades; elaboració de publicacions; i creació i manteniment d'eines de difusió en internet i xarxes socials).

El director de la Càtedra és Antonio José Verdú Jover.

20 anys d'experiència

La UMH treballa en cooperació al desenvolupament des de fa ja més de 20 anys. Primer, utilitzant l'estructura de Medicus Mundi i, més tard, com a estructura independent, després de la creació del Centre de Cooperació al Desenvolupament i Voluntariat de la UMH en primer lloc i el Servei de Relacions Internacionals i Cooperació al Desenvolupament en 2014.

Compartir Cooperació i la Universitat Miguel Hernández d"Elx constituei... Compartir Cooperació i la Universitat Miguel Hernández d"Elx constituei... Compartir Cooperació i la Universitat Miguel Hernández d"Elx constituei... Compartir Cooperació i la Universitat Miguel Hernández d"Elx constituei... Compartir