Nota de premsa

Igualtat estableix les primeres visites presencials en els punts de trobada familiar amb mesures per a preservar la salut i el benestar de persones usuàries i de professionals
19/05/2020

- Els xiquets, xiquetes i adolescents podran portar els seus jocs i objectes per a evitar l'ús compartit dels joguets que hi ha als centres
- Durant el tancament de les instal·lacions, l'equip professional ha realitzat telefonades de seguiment i suport i videoconferènciesLa Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha establit les primeres visites presencials en els punts de trobada familiar (PEF) després del tancament d'aquests per l'estat d'alarma decretat a conseqüència de la COVID-19, amb les mesures d'higiene i protecció necessàries per a preservar la salut i el benestar de les persones usuàries així com de les i els treballadors dels centres.

Des del tancament dels PEF el mes de març passat, i fins ara, el personal del centre ha estat realitzant un seguiment dels xiquets, xiquetes i adolescents usuaris d'aquests recursos amb telefonades de suport, a més de videoconferències a tres per a facilitar i mantindre el contacte amb la persona amb la qual tenen establit el règim de visites.

Una vegada que la Comunitat Valenciana ha passat ja a la fase 1 de desescalada, la Conselleria d'Igualtat ha elaborat una resolució per a establir el procés de transició a la nova normalitat amb els protocols i les actuacions necessaris per a l'obertura progressiva dels recursos.

En aquest sentit, en aquesta primera etapa s'ha acordat per als punts de trobada familiar el contacte social i les primeres visites presencials entre persones residents en els mateixos àmbits territorials, i es deixen per a la fase 2 les d'àmbits territorials distints.

Per a fer-ho, el mateix personal del centre establirà la programació setmanal de les visites i la resta d'actuacions amb un sistema de cita prèvia, amb un horari flexible adequat i procurant que en tot moment es garantisquen les mesures de seguretat.

Entre aquestes mesures, s'ha acordat que els xiquets, xiquetes i adolescents que acudisquen als punts de trobada familiar puguen portar els seus propis objectes i jocs per a evitar l'ús compartit dels joguets que hi ha a les instal·lacions del PEF, com a mesura de prevenció de contagi i propagació del virus.

Mesures de seguretat i higiene

Amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat, es podrà modificar la distribució dels espais. En entrar a les instal·lacions del PEF, les persones usuàries es desinfectaran el calcer i les mans amb solució hidroalcohòlica i, a més, se'ls mesurarà la temperatura abans d'entrar i se'n restringirà l'accés si tenen o superen els 37,5 graus.

Així mateix, es realitzarà neteja i desinfecció els dies de funcionament del servei, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents, i es garantirà una ventilació adequada de totes les dependències.

Pel que fa als i les professionals, la disposició dels llocs de treball, l'organització dels torns i la resta de condicions de treball es modificaran, en la mesura necessària, per a garantir la possibilitat de mantindre la distància de seguretat interpersonal mínima de dos metres entre les persones que hi treballen i entre aquestes i les persones usuàries.

Quan no siga possible, s'haurà d'utilitzar l'equip de protecció previst en cada fase per a la classe de servei que es tracte.

Compartir Igualtat estableix les primeres visites presencials en els pu... Compartir Igualtat estableix les primeres visites presencials en els pu... Compartir Igualtat estableix les primeres visites presencials en els pu... Compartir Igualtat estableix les primeres visites presencials en els pu... Compartir