Nota de premsa

Ximo Puig destaca la voluntat de 'treballar junts' d'ajuntaments i diputacions en la posada en marxa del pacte institucional per a la reconstrucció de la Comunitat
01/06/2020
Ximo Puig destaca la voluntat de "treballar junts" d"ajuntaments i dipu...

- El president de la Generalitat acorda amb alcaldes i responsables de les corporacions provincials la creació de 12 taules per a dissenyar accions "a curt, mitjà i llarg termini"
- Explica que s'inicia "un procés de diàleg" per a pactar actuacions des de l'Administració local que afavorisquen un "nou renaixement" de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia
- Al·ludeix a "l'esperança compartida" amb la qual autoritats locals i el Consell enfoquen el futur i reitera la importància que "tots els valencians i valencianes tinguen l'oportunitat de tindre un futur assegurat"

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el clima de diàleg i l'acord amb els ajuntaments i les diputacions provincials en el disseny dels treballs per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana.

"Els alcaldes i alcaldesses han fet un treball enorme en favor de la ciutadania i ara hem de continuar junts treballant per a la recuperació", ha afirmat el responsable del Consell en la seua intervenció després de la reunió mantinguda al Saló de Corts de la Generalitat amb representants de l'Administració local per a traslladar-los la necessitat de la seua implicació en l'Acord valencià per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana.

La participació del "tercer pilar de l'Acord valencià", el pilar institucional en què s'integren els representants del municipalisme, s'ha iniciat "amb la millor de les cares possibles", ha ressaltat el cap del Consell, amb "acord" i "sensibilitat" per part de tots els representants, perquè "per damunt de les institucions està l'interés de les persones".

12 taules de treball

El president de la Generalitat ha explicat que aquest dilluns s'inicia "un procés de diàleg" amb l'Administració local a través de 12 taules de treball, "que seran l'espai per a aconseguir avanços a curt, mitjà i llarg termini".

"Es tracta de donar resposta immediata -ha continuat el cap del Govern Valencià-, però també de pensar en les debilitats que tenim com a comunitat" per a poder superar aquesta etapa.

Les taules al voltant de les quals es desenvoluparan els treballs amb les diputacions i ajuntaments comprendran les àrees següents: serveis socials; salut pública; promoció econòmica; mobilitat i territori; agricultura i medi ambient; habitatge; participació i cooperació; educació, cultura i esport; finançament i fons europeus; innovació i digitalització; turisme, i despoblament.

Esperança compartida

El president de la Generalitat, que ha remarcat la "voluntat de cooperació" de totes les institucions locals, ha instat tots els consistoris i ciutats a sumar-se als treballs, perquè, segons la seua opinió, tots "són igual d'importants" i han de participar en l'objectiu comú de "recuperar la Comunitat Valenciana".

Per al màxim responsable del Govern autonòmic, "es tracta que tots els valencians i valencianes tinguen l'oportunitat de tindre un futur assegurat", i que puguen "tindre treball i benestar". El cap del Consell ha al·ludit a "l'esperança compartida" amb què autoritats locals i el Consell "volem mirar cap al futur".

Calendari de treball

En la reunió d'aquest dilluns s'ha avançat el calendari dels treballs previstos per a abordar l'Acord per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana des de la perspectiva local. Així, les reunions de les taules de treball s'iniciaran el 4 de juny i continuaran fins al dia 22 d'aquest mes, i durant aquestes es procedirà a l'elaboració i discussió de propostes.

Posteriorment, entre el 29 de juny i el 10 de juliol, noves trobades de les taules de treball serviran per a elaborar conclusions, que seran abordades per una reunió de la taula institucional a finals del mes de juliol.

A la reunió han assistit el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón; el president de la Diputació de Castelló, José Martí; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro; l'alcalde de València, Joan Ribó; l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l'alcalde d'Elx, Carlos González; el president del Fòrum de Municipis de l'Interior i alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas, i el president de la Comissió de Mancomunitats de l'FVMP i president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. També han participat en la trobada el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; el director general d'Administració Local, Toni Such, i el director d'Investigació de l'IVIE, Francisco Pérez.

Compartir Ximo Puig destaca la voluntat de "treballar junts" d"ajuntame... Compartir Ximo Puig destaca la voluntat de "treballar junts" d"ajuntame... Compartir Ximo Puig destaca la voluntat de "treballar junts" d"ajuntame... Compartir Ximo Puig destaca la voluntat de "treballar junts" d"ajuntame... Compartir