Nota de premsa

El Consell aprova un decret llei de mesures urgents per a atenuar els efectes de la pandèmia per la COVID-19 en el sector portuari i del taxi
03/07/2020
El Consell aprova un decret llei de mesures urgents per a atenuar els e...

- A més, el Consell ha validat mesures enfront del coronavirus en centres docents i sanitaris per un import de 20 milions d'euros


El Consell ha aprovat el decret llei de mesures urgents en l'àmbit de ports de titularitat de la Generalitat i del taxi, amb motiu de l'emergència sanitària que ha provocat la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern Valencià, ha explicat que aquestes mesures, "que se sumen a les que s'han aprovat en setmanes anteriors, pretenen atenuar els efectes de la brusca disminució d'ingressos i recuperar, al més prompte possible, la reactivació econòmica, en aquesta ocasió pel que fa al sector portuari i del taxi".

En referència a l'àmbit dels ports de titularitat de la Generalitat, Oltra ha assenyalat que "s'estableixen deduccions temporals d'abonaments de les taxes per a ús i ocupació d'aquests espais" per als usuaris i operadors portuaris.

D'aquesta manera, el decret llei fixa una deducció del 50 % en les taxes per a ús i ocupació dels espais portuaris des del 14 de març, data en què es va decretar l'estat d'alarma, fins al 21 de juny, dia de la fi d'aquest.

Així mateix, s'estableix una deducció semblant des de l'endemà de la fi de l'estat d'alarma i fins a quatre mesos després en les taxes per usos i ocupació d'espais i de les tarifes 'G-2 vaixells' i 'G-3 passatgers i mercaderies', regulades per la Llei 1/1999, de 31 de març, de tarifes portuàries

Pel que fa al sector del taxi, es modifica la disposició transitòria primera de la Llei 13/2017 del taxi, de manera que s'amplien els terminis a un any per a la transmissió d'autoritzacions acumulades i/o reconversió de vehicles adaptats, en els supòsits en què els titulars d'autoritzacions tenien més d'una autorització del taxi.

La vicepresidenta ha explicat que s'adopta aquesta mesura perquè "durant el període de confinament els tallers, concessionaris i la Inspecció Tècnica de Vehicles, que haguera homologat els canvis necessaris per a adaptar els vehicles, estaven tancats".

Mesures enfront de la COVID-19

En un altre ordre de coses, el Consell ha validat l'emergència en la contractació de serveis i material sanitari enfront de la COVID-19, per un import de prop de 20 milions d'euros, en centres docents i sanitaris de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha contractat material sanitari per valor de 19,1 milions d'euros, destinat als centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Es tracta de tests de diagnòstic, gel hidroalcohòlic, guants de nitril, mascaretes, bates blanques i d'un sol ús, monitors, ulleres de protecció i carretons elevadors per a gestionar el material sanitari situat en Fira València, entre altres.

Així mateix, la Conselleria ha contractat, per 600.000 euros, el servei de transport i distribució sanitari en hospitals i residències.

Per la seua banda, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha contractat el subministrament de 140.000 mascaretes infantils, per un import de 277.200 euros, destinades a l'alumnat infantil dels centres docents competència de la Conselleria, a fi d'evitar contagis de propagació de la COVID-19.

Compartir El Consell aprova un decret llei de mesures urgents per a ate... Compartir El Consell aprova un decret llei de mesures urgents per a ate... Compartir El Consell aprova un decret llei de mesures urgents per a ate... Compartir El Consell aprova un decret llei de mesures urgents per a ate... Compartir

Arxius relacionats