Nota de premsa

Ximo Puig subratlla el caràcter inclusiu i el potencial per a la generació d'ocupació del campus de programació '42 Alacant'
15/07/2020
Ximo Puig subratlla el caràcter inclusiu i el potencial per a la genera...

- Aquest centre de formació obrirà les portes el primer trimestre de 2021 en Districte Digital d'Alacant amb capacitat per a 600 estudiants
- El president afirma que projectes com aquest són "fonamentals" per a accelerar les transformacions necessàries a Espanya i Europa a través de la cooperació entre la iniciativa pública i la privada
- El model '42' assumeix el repte d'oferir oportunitats laborals en tecnologies com la ciberseguretat, el 'big data' o la intel·ligència artificial, entre altres, amb un mètode pioner i disruptiu
- Alacant serà la quarta ciutat espanyola que aculla la iniciativa de la Fundació Telefónica en col·laboració amb la Generalitat Valenciana
Alicante.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dimecres el caràcter inclusiu i el potencial per a la generació d'ocupació del campus '42 Alacant', un centre de programació que s'ubicarà en Districte Digital.

"Es tracta d'un projecte que no sap de classes socials i que intenta sumar les diverses mirades i posicions en la vida", ha afirmat el cap del Consell, que ha emfatitzat que també "atén a superar la pitjor de les desigualtats que hi ha en el nostre món: la desigualtat de partida entre homes i dones".

Segons el màxim responsable del Consell, per a la Comunitat Valenciana, "que té estratègies relacionades amb la intel·ligència artificial i el canvi de model productiu", els projectes "disruptius, diferents i d'èxit contrastat", com '42 Alacant', són "fonamentals" per a accelerar les transformacions necessàries a Espanya i Europa i "posar en relleu la capacitat de cooperació entre la iniciativa pública i la iniciativa privada".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet aquestes declaracions després de la signatura del conveni de col·laboració amb la Fundació Telefónica, a la qual ha mostrat el seu agraïment per triar la ciutat d'Alacant per a ubicar "una iniciativa que suma tecnologia, formació i esperança d'ocupació".

A l'acte han assistit també la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; la directora general de la Fundació Telefónica, Carmen Morenés, i el director de Telefónica a Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i illes Balears, Chema Casas.

Capacitat per a 600 estudiants

La iniciativa de la Fundació Telefónica i la Generalitat Valenciana arrancarà en el primer semestre de 2021, amb capacitat per a 600 estudiants, en un espai de 3.500 metres quadrats dins de Districte Digital. Serà gratuït, presencial i obert 24 hores, els set dies de la setmana.

Així, Alacant serà la quarta ciutat espanyola que posa en marxa '42', després del campus de Madrid, ja en funcionament, o les acadèmies de Màlaga i Biscaia, que obriran a l'inici de 2021.

Carolina Pascual ha destacat que "un dels reptes de la digitalització és que necessitarem moltes persones formades en tecnologies i Acadèmia 42, a més, ofereix formació gratuïta i no es requereix cap formació prèvia, per la qual cosa contribueix a reduir desigualtats".

A més, la consellera ha afegit que "no és només una acadèmia de programació, ja que es formen professionals amb competències, valors i actituds necessàries per a respondre als reptes i als perfils digitals més demanats actualment en el mercat laboral".

El model de '42 Alacant'

L'objectiu de la instal·lació de '42' en Districte Digital és complementar l'àmbit de la formació no reglada, que permeta dotar de professionals amb gran capacitació tecnològica totes les empreses valencianes, tant les que s'estan implantant en les diverses seus de Districte Digital com totes les del teixit productiu.

Així, el model '42' assumeix el repte d'oferir oportunitats laborals en tecnologies com la ciberseguretat, el 'big data' (dades massives), la intel·ligència artificial, el 'blockchain' (cadena de blocs privada) o la internet de les coses (IoT per les sigles en anglés), entre altres, amb un mètode pioner i disruptiu, basat en l'aprenentatge entre parells, la gamificació i l'autoaprenentatge, que està avalat per l'èxit del 100 % d'inserció laboral en més de vint països.

L'objectiu de la instal·lació de '42' en Districte Digital és que siga complement en l'àmbit de la formació no reglada per a dotar de professionals amb més capacitació tecnològica totes les empreses valencianes, tant les que s'estan implantant en les diverses seus de Districte Digital com totes les del teixit productiu.

Actualment, té desenvolupats al voltant de 100 itineraris formatius en el seu pla d'estudis, que comprenen branques tècniques diferents, amb l'objectiu d'assolir el domini de la programació i l'alfabetització al llarg de 21 nivells.

El seu pla d'estudis és ramificat, de manera que cada estudiant té un perfil i un nivell d'experiència, avança i aprén al seu ritme i arriba fins el nivell que vol. Les persones candidates no han de tindre coneixements previs de cap mena, només tindre més de 18 anys.

Procés d'admissió i aprenentatge en '42 Alacant'

Les persones candidates han de registrar-se en la pàgina web i fer un test en línia, que consta de dues proves, una de memòria i una altra de lògica. Una vegada se supera el test, han d'esperar que s'òbriga una "piscina", que és un període presencial d'entrenament i de selecció de quatre setmanes.

En aquest temps, les persones participants hauran de desenvolupar 16 projectes, quatre exàmens i tres treballs en equip. Quan superen aquesta fase accedeixen a l'acadèmia com a estudiants i inicien el procés de presa de decisions i autogestió del temps amb més opcions d'estudi.

Dins del procés d'aprenentatge hi ha dos moments d'experiències en empreses, la primera d'aquestes està en el nivell 7, i habitualment són pràctiques, i la segona, a partir del nivell 14. No obstant això, a partir del nivell 9 o 10 molts estudiants combinen els seus estudis en '42' amb pràctiques o treball de mitja jornada.

La Fundació Telefónica va signar en 2019 un acord amb Associació 42, una escola francesa de programació informàtica privada, sense ànim de lucre i gratuïta, per a promoure la formació tecnològica a Espanya.

Compartir Ximo Puig subratlla el caràcter inclusiu i el potencial per a... Compartir Ximo Puig subratlla el caràcter inclusiu i el potencial per a... Compartir Ximo Puig subratlla el caràcter inclusiu i el potencial per a... Compartir Ximo Puig subratlla el caràcter inclusiu i el potencial per a... Compartir

Arxius relacionats