Nota de premsa

L'Ivace elaborarà una proposta de classificació de les àrees industrials de la Comunitat
15/09/2020
L"Ivace elaborarà una proposta de classificació de les àrees industrial...

- S'ha remés una carta a tots els ajuntaments per a conéixer les dades relatives al sòl industrial dels municipis
- Aquesta classificació és un dels principals aspectes recollits en la Llei de gestió, promoció i modernització de les àrees industrialsL'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), ha iniciat el procés per a elaborar una primera proposta de classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana en àrea industrial bàsica, àrea industrial consolidada o àrea industrial avançada.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que per a la seua realització "és imprescindible recaptar tota la informació relativa al sòl industrial dels nostres municipis i per dur-la a terme necessitem la col·laboració dels ajuntaments que són els qui millor coneixen les característiques dels espais industrials situats en les seues localitats".

"Per això -ha continuat- des de l'Ivace els hem remés recentment una carta en la qual els sol·licitem les dades necessàries per a poder dur a terme aquesta classificació".

Així mateix, ha detallat que aquesta categorització, recollida en la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, "s'establirà en funció de les dotacions i serveis que ofereixen els espais industrials a les empreses".

Cal recordar que l'Ivace ha destinat en el període 2017-2019 més de 74 milions d'euros a 181 municipis de la Comunitat per a la millora i modernització dels seus polígons industrials. Aquestes subvencions, dirigides als ajuntaments, han permés millorar les infraestructures, serveis i accessos dels espais empresarials i contribuiran a la seua classificació com a àrea industrial consolidada o avançada.

En aquest sentit, Climent ha avançat que des de l'Ivace s'està treballant per en l'exercici 2021 "comptar amb una nova convocatòria d'ajudes per a continuar millorant els polígons industrials i fer-los més atractius per a la implantació d'empreses que generen ocupació i riquesa".

El titular d'Economia ha assegurat que un dels objectius de la classificació de les àrees industrials "és establir diferents nivells d'impuls a la inversió pública i privada, així com promoure les actuacions de gestió i modernització en cada espai i atorgar les marques de qualitat Municipi Industrial Estratègic o Municipi Logístic Estratègic".

Informació sol·licitada

En la carta remesa per l'Ivace als ajuntaments se'ls sol·licita l'emplenament via telemàtica de dues fitxes. La primera d'elles se centra a recaptar informació sobre la situació actual del sòl classificat com a industrial dins del PGOU del seu municipi.

En concret, es necessita conéixer en el termini dels 10 dies següents a la seua recepció si els solars inclosos en les àrees classificades com a industrial compleixen amb l'exigit en l'article 177 de la Lotup en el qual s'estableix l'accés rodat fins ells per via pavimentada, subministrament d'aigua potable i energia elèctrica, evacuació d'aigües residuals, accés per als vianants, encintat de voreres i enllumenat públic.

En una segona fitxa se'ls sol·licita als ajuntaments dades per a la inclusió de l'àrea empresarial en el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat: situació exacta a través de les coordenades ETRS89 UTM zona 30N, la seua denominació, serveis disponibles, vies d'accés i connexió, existència o no d'entitat pròpia de gestió i modernització, promoció pública o privada, sector de les empreses instal·lades i pla individualitzat de l'àrea industrial.

Les dues fitxes estan disponibles per al seu emplenament i tramitació telemàtica en el portal web de l'Ivace (consultar ací).

Llei d'Àrees

El 5 de juny de 2018 es va aprovar la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat per a impulsar la millora de la qualitat del sòl industrial, la col·laboració públic-privada i el desenvolupament de serveis addicionals de valor afegit amb la finalitat d'incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d'ocupació.

Un dels seus aspectes més importants és el que fa referència a la classificació i mapa d'àrees industrials. Així, en els articles 34 i 37 s'estableix el procediment per a la classificació, respectivament, de les àrees industrials i dels enclavaments tecnològics en les diferents categories previstes i segons les dotacions i serveis existents en aquestes.

D'aquesta manera, la proposta que realitzarà l'Ivace permetrà continuar amb el procediment de classificació de les àrees i seguir avançant en el desenvolupament de l'esmentada Llei.

Compartir L"Ivace elaborarà una proposta de classificació de les àrees ... Compartir L"Ivace elaborarà una proposta de classificació de les àrees ... Compartir L"Ivace elaborarà una proposta de classificació de les àrees ... Compartir L"Ivace elaborarà una proposta de classificació de les àrees ... Compartir

Arxius relacionats