Nota de premsa

La Conselleria d'Agricultura estableix una exempció econòmica associada a l'ús de l'aigua dessalada que estalviarà als regants i les regants més de mig milió d'euros
19/09/2020

- La modificació de l'article 4 de la Llei de taxes s'integra en l'avantprojecte de la Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat
- Mollà: "La decisió compleix una doble finalitat", perquè "redueix el cost que suposa per als regants l'aigua dessalada i reconeix el seu esforç per un ús eficient de l'aigua"La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha establit l'exempció de la taxa per l'autorització i el control d'abocaments aplicada a l'ús de les aigües dessalinitzades destinades al regadiu, una quantia que es tradueix en un estalvi per a regants que se situa per damunt del mig milió d'euros.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat que "la decisió compleix una doble finalitat: d'una banda, redueix el cost que suposa per als regants l'aigua dessalada i, d'altra banda, reconeix el seu esforç per un ús eficient de l'aigua que no en malgasta ni una gota".

L'exempció s'emmarca en la modificació de l'article 4.1-2 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes que preveu l'avantprojecte de Llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat de 2021, que està en període d'exposició pública.

La taxa sobre l'ús d'aigua dessalinitzada l'abona l'entitat titular de l'autorització de l'abocament que carrega aquest cost sobre els regants i les regants en el cas del subministrament per a ús agrícola.

La retirada del gravamen que proposa i defensa la Conselleria suposa una rebaixa directa en el preu de l'aigua dessalinitzada que atén la sol·licitud dels regants i les regants, principalment del sud de la província d'Alacant.

En aquest sentit, a pesar que la de Torrevieja no és l'única planta dessaladora de la Comunitat Valenciana, sí que és la que destina més quantitat de l'aigua tractada a regadiu, a diferència d'altres com ara la d'Orpesa, que destina el 100 % del cabal a proveïment urbà.

La consellera ha assegurat que, malgrat l'exempció, mantindrà íntegra la dotació dedicada al control i seguiment dels abocaments i ha destacat l'impuls en l'àmbit de les seues competències per a abaratir el cost de l'aigua dessalada amb la finalitat de fer costat als regants i les regants i diversificar les fonts d'aigua per a reg.

Compartir La Conselleria d"Agricultura estableix una exempció econòmica... Compartir La Conselleria d"Agricultura estableix una exempció econòmica... Compartir La Conselleria d"Agricultura estableix una exempció econòmica... Compartir La Conselleria d"Agricultura estableix una exempció econòmica... Compartir