Nota de premsa

La Conselleria de Transició Ecològica presenta un estudi per a la millora en els sistemes de sanejament en la comarca de l'Horta Sud
19/10/2020
La Conselleria de Transició Ecològica presenta un estudi per a la millo...

- Paula Tuzón destaca el document d'anàlisis i solucions de partida, que aposta per la reutilització de l'aigua i l'optimització de recursos


La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha presentat l''Estudi per a la millora en els sistemes de sanejament ubicats en l'àmbit del col·lector oest', un informe que planteja l'optimització dels sistemes de sanejament en la comarca de l'Horta Sud.

La secretària autonòmica d'Agricultura, Paula Tuzón, acompanyada del director general de l'Aigua, s'ha reunit aquest matí amb representants de l'Ajuntament, amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el gerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR), per a exposar el document de millores.

"Aquest document d'anàlisi i de solucions de partida aposta per la reutilització de l'aigua i per maximitzar l'aprofitament dels recursos", ha explicat Tuzón sobre l'estudi, el qual hauran d'analitzar les diverses administracions.

L'informe planteja acabar obres que ja estan en marxa, com les dels depòsits de tempestats, i aplicar actuacions noves, com la separació de pluvials o la remodelació del col·lector oest, amb l'objectiu de reduir la càrrega de nutrients procedent dels sistemes de sanejament de l'Horta Sud.

En relació amb els tancs de tempestat, executats per Acuamed, la Conselleria estima que permetrien bloquejar un màxim del 50 % de la càrrega contaminant que procedeix de les descàrregues de les xarxes de sanejament. En aquesta actuació d'Acuamed es troba inclosa la reposició de la séquia de Favara, "del tot necessària per a suprimir la contaminació per residuals d'algunes aigües destinades a reg".

Tuzón ha assenyalat la necessitat de racionalitzar i millorar les xarxes de sanejament i de reg de la comarca per a alleujar la càrrega a què es troba sotmés el Sistema Pinedo, alhora que ha instat els ajuntaments a escometre aquestes obres d'optimització, que podran disposar de línies pressupostàries autonòmiques de col·laboració.

Compartir La Conselleria de Transició Ecològica presenta un estudi per ... Compartir La Conselleria de Transició Ecològica presenta un estudi per ... Compartir La Conselleria de Transició Ecològica presenta un estudi per ... Compartir La Conselleria de Transició Ecològica presenta un estudi per ... Compartir

Arxius relacionats