Nota de premsa

Barceló: 'Frenar l'avanç del virus depén de la màxima col·laboració de la ciutadania'
20/10/2020

- La Comunitat Valenciana registra 1.318 casos nous de coronavirus des de l'última actualització
- La consellera demana que s'extremen les mesures de prevenció per a evitar que continuen augmentant els contagisLa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha demanat la màxima col·laboració de la ciutadania per a parar l'avanç de la pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana. "Necessitem que s'extremen les mesures de prevenció per a frenar l'augment de nous casos diaris i tallar així les cadenes de transmissió del virus".

En aquest sentit, Barceló ha advertit que "amb l'arribada del fred és probable que la situació empitjore", per la qual cosa ha insistit que "ara, més que mai, no ens podem relaxar i totes i tots hem de col·laborar en aquesta lluita contra la pandèmia".

La Comunitat Valenciana ha registrat 1.318 casos nous confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens, que situen la xifra total de positius en 51.013 persones.

Per províncies, la distribució és la següent: 125 a Castelló (5.459 en total); 377 a Alacant (17.251 en total), i 816 a la província de València (28.296 en total). A més, el nombre total de pacients sense assignar es manté en 7.

Per la seua banda, des de l'última actualització s'han registrat 595 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l'inici de la pandèmia se situa en 52.349, per províncies: 5.981 a Castelló, 17.493 a Alacant i 28.830 a València. A més, el total d'altes sense assignació ascendeix a 45 persones.

De manera que en aquests moments hi ha 6.723 casos actius, la qual cosa suposa un 11,06 % del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 717 persones ingressades: 60 a la província de Castelló, amb 11 pacients en UCI; 247 a la província d'Alacant, amb 50 pacients en UCI, i 410 a la província de València, amb 52 pacients en UCI.

D'altra banda, s'han registrat 5 defuncions per coronavirus des de l'última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.731 persones: 253 a la província de Castelló, 601 a la d'Alacant i 877 a la de València.

El nombre total de proves que s'han dut a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.265.149, de les quals 1.110.410 s'han fet a través de PCR i 154.739 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències
Hui dia, hi ha casos positius en 21 residències de majors (una a la província de Castelló, 7 a la província d'Alacant i 13 a la província de València), en 7 centres de persones amb diversitat funcional (2 a la província de Castelló i 5 a la de València) i en 2 centres de menors (tots dos a la província d'Alacant).

- Residents nous positius: 39
- Treballadors nous positius: 6
- Residents que han mort: 1

Actualment, hi ha sota vigilància activa de control sanitari 8 residències a la Comunitat Valenciana: una a la província de Castelló, una a la província d'Alacant i 6 a la província de València.

Actualització de brots de coronavirus

Nous brots:
· València: 4 casos. Origen social
· Rafelbunyol: 4 casos. Origen social
· Rafal: 11 casos. Origen centre educatiu
· Novetlé: 7 casos. Origen social
· Burjassot: 8 casos. Origen social
· Elx: 3 casos. Origen laboral
· l'Olleria: 5 casos. Origen social
· Rafal: 9 casos. Origen social
· Requena: 9 casos. Origen laboral
· Daya Vieja: 5 casos. Origen social
· Orihuela: 6 casos. Origen social
· Elx: 3 casos. Origen social
· Burjassot: 3 casos. Origen social
· Alacant: 7 casos. Origen laboral
· Elx: 3 casos. Origen social
· Morella: 10 casos. Origen social
· Ayora: 3 casos. Origen social
· Elx: 5 casos. Origen laboral
· València: 3 casos. Origen social
· Orihuela: 3 casos. Origen centre educatiu
· Sant Mateu: 5 casos. Origen centre educatiu
· Benaguasil: 3 casos. Origen social
· Burjassot: 5 casos. Origen social
· Sagunt: 5 casos. Origen laboral
· Agost: 4 casos. Origen social
· Dolores: 4 casos. Origen social
· Orihuela: 4 casos. Origen social
· la Pobla de Farnals: 5 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· València: 10 casos. Origen social
· Elda: 12 casos: Origen laboral

Compartir Barceló: "Frenar l"avanç del virus depén de la màxima col·lab... Compartir Barceló: "Frenar l"avanç del virus depén de la màxima col·lab... Compartir Barceló: "Frenar l"avanç del virus depén de la màxima col·lab... Compartir Barceló: "Frenar l"avanç del virus depén de la màxima col·lab... Compartir