Nota de premsa

El Consell consolida la conservació de la Xarxa Natura 2000 a través de la declaració de 6 noves Zones Especials de Conservació i d'una Zona d'Especial Protecció pera els Ocells
23/10/2020

- - Són els LIC Alt Palància, Curs Mitjà del riu Palància, Serra de Corbera, Marjal de la Safor, Serres del Mondúber i Marxuquera i Dunes de la Safor
- S'aprova la norma de gestió que regirà en aquests espais i en la Zona d'Especial Protecció per a les Aus Mondúber-Marjal de la SaforEl Ple del Consell ha aprovat un decret que declara com a zona especial de conservació (ZEC) els llocs d'importància comunitària (LIC) Alt Palància, Curs Mitjà del riu Palància, Serra de Corbera, Marjal de la Safor, Serres del Mondúber i Marxuquera i Dunes de la Safor.

A més, aprova la norma de gestió que regirà en aquests espais, així com en la Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) Mondúber-Marjal de la Safor.

Ambdós tipus d'espais (ZEC i ZEPA) constitueixen la Xarxa Natura 2000, una xarxa ecològica europea d'àrees de conservació de la biodiversitat que inclou aquells llocs que en conjunt alberguen importants representacions dels hàbitats i espècies d'interés comunitari per a la Unió Europea, així com algunes de la Directiva Aus.

La declaració de ZEC i l'aprovació de les normes de gestió per a aquests set espais i la ZEPA Mondúber-Marjal de la Safor constitueixen l'instrument necessari per a garantir el manteniment dels hàbitats i espècies en un estat de conservació favorable.

Per a desenvolupar les normes de gestió, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinarà 497.422 euros als LIC Serra de Corbera, Marjal de la Safor, Serres del Mondúber i Marxuquera i Dunes de la Safor i 205.255 euros als LIC Alt Palància i Curs Mitjà del riu Palància.

Compartir El Consell consolida la conservació de la Xarxa Natura 2000 a... Compartir El Consell consolida la conservació de la Xarxa Natura 2000 a... Compartir El Consell consolida la conservació de la Xarxa Natura 2000 a... Compartir El Consell consolida la conservació de la Xarxa Natura 2000 a... Compartir