Nota de premsa

Obres Públiques millora la seguretat de l'enllaç de la CV-10 amb la CV-20 en el terme municipal d'Onda
20/11/2020

- La Conselleria ha iniciat el condicionament del carril d'acceleració sentit Castelló des de la glorieta de l'enllaç a la CV-10
- Les obres tenen una inversió aproximada de 350.000 euros i tenen un termini d'execució de tres mesosLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat el condicionament del carril d'acceleració sentit Castelló de l'enllaç de la CV-10 amb la CV-20 en el terme municipal d'Onda.

L'objectiu d'aquestes obres és millorar les condicions de conducció dels usuaris i usuàries i resoldre d'aquesta manera els problemes de seguretat viària que hi ha actualment. Així, aquesta actuació s'enquadra en el compromís que té la Conselleria amb l'increment de la seguretat en la xarxa de carreteres de la Generalitat.

Aquestes obres, que s'efectuaran en el ramal d'incorporació des de la glorieta de l'enllaç a la CV-10, suposaran una inversió aproximada de 350.000 euros i tenen un termini d'execució de tres mesos.

L'actual intersecció de les carreteres CV-10 i CV-20 es resol amb quatre enllaços que permeten, al seu torn, tant l'accés a una glorieta superior en el tronc de l'autovia CV-10 com la incorporació directa entre les carreteres, amb l'objecte de descongestionar la rotonda superior.

Aquesta disposició funciona adequadament i permet que el trànsit prenga les direccions que necessita sense comprometre altres moviments. No obstant això, en l'enllaç que hi ha entre la CV-20 i la CV-10, que utilitzen els vehicles que es dirigeixen cap a Castelló, la longitud insuficient d'aquest carril d'incorporació a l'autovia CV-10 ha generat problemes de seguretat viària, atés l'alt percentatge de vehicles pesants que es registra en aquest tram de l'autovia, a més de ser un tram amb traçat en corba.

L'actuació que ha programat la Conselleria d'Obres Públiques consisteix a allargar el carril d'acceleració actual d'uns 140 metres de longitud, format per 70 metres de carril i 70 metres de falca, fins a aconseguir una longitud de 420 metres, amb 285 metres de carril i 135 de falca, per a conferir un major grau de seguretat als vehicles que s'incorporen a la CV-10 en sentit Castelló.

Les carreteres CV-10 i CV-20 formen part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana. La CV-10 recorre de sud a nord la província de Castelló i comunica l'A-7 a la Vilavella amb l'N-232 a la Jana, amb un trànsit d'uns 42.580 vehicles i un 20,6 % de pesants en l'entorn de l'enllaç.

Compartir Obres Públiques millora la seguretat de l"enllaç de la CV-10 ... Compartir Obres Públiques millora la seguretat de l"enllaç de la CV-10 ... Compartir Obres Públiques millora la seguretat de l"enllaç de la CV-10 ... Compartir Obres Públiques millora la seguretat de l"enllaç de la CV-10 ... Compartir

Arxius relacionats