Nota de premsa

La Generalitat destina 21,6 milions a projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament
26/11/2020

- Es subvencionen 50 projectes desenvolupats per 34 ONGD en diferents països i poblacions estructuralment empobrides
- Les diferents actuacions s'executen principalment a Amèrica Llatina, Àfrica i Orient PròximLa Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina un total de 21.658.970,38 euros a projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament en 2020, una quantia que permet subvencionar 50 projectes executats per 34 entitats en diferents països i poblacions estructuralment empobrides.

Les diferents actuacions es desenvolupen principalment en països i zones d'Amèrica Llatina, Àfrica i Orient Pròxim.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la concessió d'aquestes ajudes que es van declarar d'interés general el passat 15 de maig després d'haver-se vist afectat el procediment per la declaració de l'estat d'alarma a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

La directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Xelo Angulo, ha destacat la importància d'aquestes subvencions que "posen de manifest l'aliança entre tots els agents de la cooperació i l'aposta decidida del Botànic per continuar prioritzant la solidaritat entre els pobles com la millor eina per a superar les adversitats".

Així mateix, Xelo Angulo ha posat en valor la partida orientada a Cooperació Internacional al Desenvolupament per al pròxim exercici en el qual, a diferència del que succeïa en altres etapes i davant una crisi sanitària com la que travessem, el Govern valencià continua reforçant".

En aquest sentit, el pressupost passa dels 6.354.000 euros de l'any 2015 als 21.654.000 de 2020 i que per a l'exercici de 2021 segueix en augment fins a aconseguir els 22.700.000 euros", ha afirmat la directora general de Cooperació.

"Aquesta convocatòria -ha explicat Xelo Angulo- és una mostra més de l'aposta que el Consell fa per la cooperació, més si cap, en època de la COVID-19, sent el primer govern autonòmic que va alçar la suspensió administrativa per a poder continuar tramitant les convocatòries després del decret d'estat d'alarma del passat 14 de març".

A aquests projectes, es sumen a més els 3.137.993,98 euros concedits a ONGD per al finançament de projectes d'acció humanitària d'ajuda a les víctimes de desastres naturals i conflictes armats, o a poblacions en situació de vulnerabilitat extrema, així com a la prevenció de la violència sexual i de gènere. Així mateix, el Comité Permanent d'Ajuda Humanitària va destinar 500.000 euros a ajudes d'emergència el passat 20 de maig.

Més informació: consultar ací

Compartir La Generalitat destina 21,6 milions a projectes de Cooperació... Compartir La Generalitat destina 21,6 milions a projectes de Cooperació... Compartir La Generalitat destina 21,6 milions a projectes de Cooperació... Compartir La Generalitat destina 21,6 milions a projectes de Cooperació... Compartir