Nota de premsa

Ximo Puig afirma que 'l'única via' per a lluitar contra 'la intolerància i el fanatisme' és 'fer-ho junts' i hi afig que és també el que es necessita per a combatre la pandèmia de COVID-19
14/01/2021
Ximo Puig afirma que "l"única via" per a lluitar contra "la intolerànci...

- Ximo Puig ha participat en el XXIX acte en memòria del professor Manuel Broseta, que ha organitzat l'Associació d'Amics de la Fundació Manuel Broseta
- El responsable del Consell apel·la a la convivència per a "superar" actituds frontistes i sosté que la "millor vacuna" contra el fanatisme és no oblidar el passat


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que "l'única via" per a lluitar contra "la intolerància i el fanatisme" és "fer-ho junts" i hi ha afegit que és també el que es necessita per a combatre la pandèmia de COVID-19.

El president s'ha expressat en aquests termes durant la seua participació en el XXIX acte en memòria del professor Manuel Broseta, que ha organitzat l'Associació d'Amics de la Fundació Manuel Broseta.

En la seua intervenció, el responsable del Consell ha apel·lat a la convivència per a "superar" actituds frontistes i ha indicat que la "millor vacuna" contra el fanatisme és no oblidar el passat.

Ximo Puig ha subratllat precisament el "llegat de convivència" ?basat en la defensa "del pluralisme, la diferència, la diversitat i, al mateix temps, la cohesió"? del professor Broseta, assassinat per ETA en 1992, i ha lloat el treball que duu a terme la fundació que porta el seu nom per a recordar la importància de l'"arrelament de la memòria".

"No es pot oblidar, perquè la societat que oblida torna a cometre els mateixos errors més prompte o més tard", ha argumentat el president, que ha destacat la importància de traslladar a les generacions joves aquesta trista etapa del passat més recent, en la qual el recorregut de les idees de Broseta es va veure "cruelment frustrat per la intolerància, el fanatisme i per la pitjor cosa que pot sorgir de l'ésser humà, que és la destrucció de la vida de l'altre".

"Cal donar el reconeixement real que es mereixen aquelles persones que ens van arrabassar els assassins", ha manifestat també Ximo Puig, que ha recordat les distincions recents per la defensa dels drets i llibertats constitucionals que va atorgar la Generalitat a Manuel Broseta i a Ernest Lluch, també assassinat per ETA.

El president s'ha referit, a més, a la necessitat de "mirar cap avant amb memòria i sense rancor" i de saber veure que qui està al nostre costat no es converteix en "enemic" per "pensar diferent", quelcom que, com ha assenyalat, també constitueix una aportació de Manuel Broseta.

Compartir Ximo Puig afirma que "l"única via" per a lluitar contra "la i... Compartir Ximo Puig afirma que "l"única via" per a lluitar contra "la i... Compartir Ximo Puig afirma que "l"única via" per a lluitar contra "la i... Compartir Ximo Puig afirma que "l"única via" per a lluitar contra "la i... Compartir