Nota de premsa

El Consell aprova un pla d'ajudes amb ajuntaments de 160 milions per a ajudar els sectors afectats per la pandèmia
22/01/2021
El Consell aprova un pla d"ajudes amb ajuntaments de 160 milions per a ...

- La vicepresidenta del Consell destaca que són el resultat de "l'aliança entre la Generalitat, les diputacions provincials i els ajuntaments"
- Oltra: "L'objectiu és dotar les corporacions locals d'una resposta ràpida per a l'economia i l'ocupació"
- Es beneficiaran allotjaments i activitats turístiques; hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d'espectacles, i activitats esportives, recreatives i d'entretenimentLa vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat que el ple que ha tingut lloc hui a Alacant ha aprovat, dins del pla Resistir, un decret llei que inclou ajudes Parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia de la COVID-19.

Oltra ha assenyalat que el pla Resistir és el resultat de "l'aliança entre la Generalitat, les diputacions provincials i els ajuntaments", acordada en la mesa institucional que va tindre lloc el 12 de gener passat, i en el qual s'inclouen aquestes ajudes amb una dotació de "160 milions d'euros, un 62,5 % (100 milions d'euros) dels quals els aporta la Generalitat; un 22,5 % (36 milions d'euros), les diputacions, i el 15 % restant (24 milions d'euros), els ajuntaments".

"Amb la gestió d'aquest pla es pretén dotar les corporacions locals d'una resposta ràpida i contundent per a l'economia i l'ocupació en els seus àmbits territorials", ha destacat.

En concret, entre els sectors més afectats que es beneficiaran d'aquestes ajudes estan "els allotjaments i les activitats turístiques; l'hostaleria, la restauració i l'oci nocturn; les activitats de creació, artístiques i d'espectacles, i les activitats esportives, recreatives i d'entreteniment".

La vicepresidenta ha explicat que la quantitat assignada a cada municipi "s'ha calculat en funció del nombre d'autònoms i empreses dels sectors afectats i del nombre d'afiliacions a la seguretat social".

Així mateix, ha informat que, per a participar en aquestes ajudes, els municipis han de presentar en el termini de 10 dies naturals, a partir de l'endemà de la publicació en el DOCV del decret llei, "la resolució o acord de l'òrgan municipal competent que expresse la seua voluntat d'acceptar l'ajuda i el compromís d'aportar el seu percentatge de participació".

La vicepresidenta s'ha referit al fort impacte de les mesures excepcionals "que ha sigut necessari adoptar des de l'inici de la pandèmia i la declaració dels estats d'alarma, que han suposat, i suposen, la limitació de l'activitat econòmica. Així, com a conseqüència de les limitacions horàries i d'aforament, hi ha un impacte directe i també indirecte, per la restricció de la circulació de persones en determinades activitats".

"En aquest sentit ?hi ha afegit?, les últimes mesures adoptades, amb el cessament total de l'activitat de la restauració, agreugen encara més aquesta situació", la qual cosa fa necessari que les mesures adoptades per a lluitar contra la pandèmia "es vegen acompanyades també per mesures immediates de suport públic als sectors greument afectats, que ajuden al teixit empresarial, a la conservació de l'ocupació i que mitiguen les conseqüències socials que suposa la paralització d'un sector d'activitat".

Compartir El Consell aprova un pla d"ajudes amb ajuntaments de 160 mili... Compartir El Consell aprova un pla d"ajudes amb ajuntaments de 160 mili... Compartir El Consell aprova un pla d"ajudes amb ajuntaments de 160 mili... Compartir El Consell aprova un pla d"ajudes amb ajuntaments de 160 mili... Compartir

Arxius relacionats