Nota de premsa

Bravo presenta el Fòrum per a l'Abolició de la Prostitució que proposarà els canvis legals per a erradicar aquesta classe de violència de gènere
02/03/2021
Bravo presenta el Fòrum per a l"Abolició de la Prostitució que proposar...

- Es crearan dos grups de treball per a arbitrar una proposta valenciana per a abolir el comerç sexual i les universitats faran dos grans treballs de camp per a radiografiar la situació a la Comunitat
- La consellera denuncia que, cada dia, a la Comunitat "8.500 homes paguen 762.000 euros per sexe amb una de les més de 10.000 dones que estan prostituïdes a les tres províncies"La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat aquest dimarts el Fòrum Valencià per a l'Abolició de la Prostitució, una iniciativa que reunirà enguany entitats, persones expertes, juristes, administracions i institucions acadèmiques, que elaboraran un paquet de propostes per a escometre els canvis legals i les polítiques assistencials necessàries per a erradicar "aquesta classe extrema de violència contra les dones".

La inauguració ha comptat també amb la participació de Concha Hurtado, en nom del Front Abolicionista, i amb la directora de cinema documental Mabel Lozano. Hi han assistit la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i la fiscal cap del Tribunal Superior de Justícia, Teresa Gisbert, entre altres autoritats.

El Fòrum s'articularà a través de dos grups de treball que seran els encarregats de proposar plans d'acció per a l'erradicació de la prostitució. Les sessions començaran aquest mateix mes de març de manera que els informes amb les seues conclusions estiguen disponibles en un any.

El primer grup serà el de Garantia dels Drets i Protecció Socioassistencial, que tractarà sobre les necessitats de les víctimes per a organitzar i millorar els recursos assistencials.

El segon grup s'encarregarà d'estudiar les reformes del marc legislatiu i farà un diagnòstic de la situació normativa actual com a pas previ per a proposar modificacions legislatives (municipals, autonòmiques i estatals) que permeten abolir la prostitució.

A més, entre les tasques d'aquest fòrum estarà la realització de dos grans estudis de camp que permetran radiografiar el fenomen de la prostitució a la Comunitat Valenciana.

Un d'aquests estudis el farà la Universitat de València per a conéixer quantes dones estan en aquesta situació, el seu perfil econòmic, social i familiar o estimar el volum de diners que mou aquesta activitat, entre altres paràmetres.

L'altre el desenvoluparà la Universitat Miguel Hernández d'Elx i se centrarà en la percepció que la societat valenciana té sobre el fenomen. Gràcies als dos es podrà definir millor el problema per a desenvolupar els instruments legals i assistencials per a afrontar-lo.

A més, es duran a terme altres iniciatives, com una gran campanya de sensibilització i educació ciutadana per a conscienciar, especialment els més joves. També es posaran en marxa, a través de l'IVASPE, cursos específics en matèria de prostitució i tràfic per a les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Finalment, també s'aprofundirà en la millora dels protocols de coordinació amb el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Delegació del Govern.

Gabriela Bravo ha denunciat que "hui mateix, a la Comunitat Valenciana, 8.500 homes pagaran 762.000 euros per sexe amb una de les més de 10.000 dones que estan prostituïdes en les nostres tres províncies". Segons la consellera, "estem parlant de 278 milions d'euros a l'any, és a dir, el 0,24 % del producte interior brut valencià".

Aquesta "realitat insuportable" ha de ser erradicada, segons ha dit la consellera, perquè "pagar per sexe és una classe més de violència de gènere". En aquest sentit, els informes que s'elaboren en aquest fòrum seran "els fonaments sobre els quals articularem una proposta sòlida i potent de reformes legislatives i polítiques públiques que ens permeten, com va dir el president Ximo Puig, que la Comunitat Valenciana siga una terra que pose fi a l'explotació sexual".

"Aquest és un objectiu ?ha continuat la consellera? compartit pels partits del Botànic que van donar suport el mes d'octubre passat a la proposició no de llei que va presentar el Front Abolicionista i amb el Govern central, que ja ha anunciat una reforma del Codi Penal per a castigar la terceria locativa, és a dir, per a perseguir els amos dels bordells".

En tot cas, Gabriela Bravo ha tornat a reclamar "una nova llei integral contra el tràfic i l'explotació sexual que pose fi a una de les més escandaloses i sagnants maneres de reducció de l'ésser humà a mercaderia".

Compartir Bravo presenta el Fòrum per a l"Abolició de la Prostitució qu... Compartir Bravo presenta el Fòrum per a l"Abolició de la Prostitució qu... Compartir Bravo presenta el Fòrum per a l"Abolició de la Prostitució qu... Compartir Bravo presenta el Fòrum per a l"Abolició de la Prostitució qu... Compartir

Arxius relacionats