Nota de premsa

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic incorpora una tècnica nova per a localitzar lesions pulmonars i prendre mostres de teixit
13/03/2021
El Servei de Pneumologia de l"Hospital Clínic incorpora una tècnica nov...

- Constitueix un avanç important en el diagnòstic de lesions pulmonars perifèriques no visibles per broncoscòpia convencional
- Es realitza principalment per a casos de sospita de càncer de pulmóEl Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic Universitari de València ha incorporat l'ecobroncoscòpia radial (EBUS-R per les sigles en anglés) a la seua cartera de serveis.

Es tracta d'una tècnica que utilitza una minisonda ecogràfica que permet obtindre imatges de 360° de la paret bronquial i de les estructures adjacents per a localitzar lesions pulmonars i prendre mostres del teixit que seran analitzades amb posterioritat.

Aquesta modalitat d'ecografia endobronquial se suma a l'àmplia experiència que posseeix el servei amb EBUS lineal que es realitza des de l'any 2008.

"Aquesta tècnica constitueix un avanç important en el diagnòstic de lesions pulmonars perifèriques que no són visibles per broncoscòpia convencional, i s'utilitza generalment en pacients amb sospita de càncer de pulmó", tal com ha explicat el cap de Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic, Jaime Signes-Costa.

La tècnica es realitza introduint la minisonda de calibre reduït a través del canal de treball d'un broncoscopi cap als bronquis i permet localitzar tumors perifèrics i prendre biòpsies guiades per ecografia sense necessitat de travessar la pleura.

"Combina una elevada rendibilitat diagnòstica amb un baix índex de complicacions i es realitza de manera ambulatòria", ha explicat José Franco, especialista en pneumologia de l'Hospital Clínic.

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic du a terme al voltant de 850 broncoscòpies convencionals a l'any, i prop de 350 EBUS lineal.

Compartir El Servei de Pneumologia de l"Hospital Clínic incorpora una t... Compartir El Servei de Pneumologia de l"Hospital Clínic incorpora una t... Compartir El Servei de Pneumologia de l"Hospital Clínic incorpora una t... Compartir El Servei de Pneumologia de l"Hospital Clínic incorpora una t... Compartir

Arxius relacionats