Nota de premsa

Emergència Climàtica reforça les mesures de prevenció d'incendis forestals de cara a la Setmana Santa a la Comunitat Valenciana
01/04/2021

- La Conselleria incrementa fins al pròxim 12 d'abril la presència del Servei de Vigilància Preventiva en espais naturals, àrees recreatives i el conjunt de terrenys forestals
- Un total de 417 persones integren la campanya especial d'informació, control i vigilància, repartides en unitats, brigades, equips i observatorisLa Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i Transició Ecològica reforça, a partir de hui, l'operatiu en matèria de prevenció d'incendis forestals de cara a les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

La Conselleria augmenta la presència del Servei de Vigilància Preventiva en espais naturals, àrees recreatives i el conjunt de terrenys forestals, fins al pròxim 12 d'abril.

En total, el dispositiu especial està format per 417 efectius distribuïts en 174 recursos, entre equips de coordinació, formació i manteniment; unitats tècniques, ordinàries, comarcals, polivalents i de trituració de biomassa; brigades de gestió; observatoris, i centrals de comunicacions provincials de prevenció incendis (CPIF) desplegats per tot el territori de la Comunitat Valenciana.

La consellera, Mireia Mollà, ha explicat que l'objectiu "és garantir la seguretat en un període en què es preveu una afluència superior al que és més habitual", davant de la perspectiva que més de 700.000 persones acudisquen durant aquests dies a les zones recreatives i els espais naturals de la Comunitat Valenciana.

"Moltes persones aprofitaran aquests dies per a gaudir del contacte amb el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana, que ha de mantindre i assegurar els principis de prevenció i protecció", ha subratllat Mollà.
El director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Diego Marín, ha assenyalat que una de les prioritats del personal mobilitzat és la d'informar sobre les normes en l'ús de foc, les prohibicions decretades i les fonts de consulta sobre els nivells de preemergència a totes aquelles persones que realitzen activitats de qualsevol classe en terreny forestal o en els 500 metres adjacents.

Els agents mediambientals, col·lectiu fonamental en la prevenció d'incendis forestals, atendran, a més, de manera complementària les incidències relacionades amb els accessos i les pistes tallades que impedisquen la circulació dels recursos de vigilància, prevenció o extinció d'incendis forestals.

El personal també mantindrà activa la coordinació amb les 3 centrals CPIF provincials, els serveis d'Emergències 112-CV i les Forces i Cossos de Seguretat en matèria d'acampada, no autoritzada durant aquest període; incompliment de les mesures de prevenció contra la COVID-19, o excessiva acumulació de persones.

Compartir Emergència Climàtica reforça les mesures de prevenció d"incen... Compartir Emergència Climàtica reforça les mesures de prevenció d"incen... Compartir Emergència Climàtica reforça les mesures de prevenció d"incen... Compartir Emergència Climàtica reforça les mesures de prevenció d"incen... Compartir