Nota de premsa

El Consell valida la contractació del servei tècnic de suport al règim sancionador pels incompliments de les mesures davant de la COVID-19
09/04/2021

- En els últims mesos s'han acumulat més de 95.000 actes de denúncies com a conseqüència de l'evolució de la pandèmia
- El nou servei de suport al règim sancionador s'ha adjudicat per 1.742.400 eurosEl Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència de la contractació del servei tècnic complementari de suport al règim sancionador contra els incompliments de les mesures de prevenció davant de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana.

En els últims mesos, s'ha dut a terme l'alçament massiu d'actes sancionadores que es remeten als serveis territorials de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, des de les diverses forces i cossos de seguretat (Policia Nacional Adscrita, Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia Civil). Ja s'han acumulat més de 95.000 actes de denúncia procedents de les tres províncies de la Comunitat Valenciana a causa de la perimetració dels municipis de més de 50.000 habitants.

Davant d'aquest nombre d'actes de denúncia per incompliment de la normativa COVID-19, i davant de l'excepcionalitat del moment, s'ha requerit la necessitat de contractar per emergència un servei tècnic complementari de suport al règim sancionador de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

L'Administració no disposa de recursos humans suficients per a fer front a la tramitació del volum d'aquestes sancions sobrevingudes a conseqüència de l'evolució de la crisi sanitària.

Per aquests motius, la Sotssecretaria de la Conselleria de Justícia va acordar tramitar per emergència (Resolució de 8 de març de 2021) el servei tècnic complementari de suport al règim sancionador contra l'incompliment de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant de la COVID-19, regulades pel Decret llei 11/2020, de 24 de juliol. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Martínez Centro de Gestión, per un import d'1.742.400 euros (IVA inclòs) i té una duració màxima d'un any.

L'objectiu és assolir la tramitació de tots els procediments administratius de caràcter sancionador, inclosa la gestió del cobrament de les sancions, que s'imposen als infractors.

Compartir El Consell valida la contractació del servei tècnic de suport... Compartir El Consell valida la contractació del servei tècnic de suport... Compartir El Consell valida la contractació del servei tècnic de suport... Compartir El Consell valida la contractació del servei tècnic de suport... Compartir