Nota de premsa

La Conselleria d'Habitatge convoca les ajudes del Pla RENHATA 2021 per a reformes d'interiors amb un pressupost de 3,9 milions d'euros
20/04/2021

- Aquest pla inclou ajudes per a reformes de bany, cuina i obres per a facilitar l'accessibilitat a persones amb dificultats de mobilitat
- El termini per a presentar sol·licituds estarà obert fins al 20 de maigEl 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) ha publicat les bases de la convocatòria per a accedir a les ajudes del Pla RENHATA per a reformes d'interiors d'habitatges, a què la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica destina un pressupost de 3.920.000 euros.

És la cinquena edició d'aquest pla dirigit a ajudes per a reformes de bany, cuina i també aquelles obres per a facilitar l'accessibilitat per a persones amb dificultats de mobilitat. Se subvencionaran obres d'un màxim de 12.000 euros i el termini per a sol·licitar-les conclourà el 20 de maig.

La convocatòria per a 2021 també inclou criteris de sostenibilitat que puntuaran en la baremació per a poder optar a més quantitat de subvenció, la qual cosa permetrà assolir el 50 % del pressupost elegible.

Entre les actuacions que es preveuen, hi ha l'ús de fusta, tant per a portes com per a mobles, que provinga de gestió forestal sostenible amb certificació PEFC o FSC o derivats de la fusta amb emissions de formaldehid o metanol que estiguen per davall del 50 % del límit establit; l'ús d'aixetes d'obertura sempre en fred o d'obertura en dues fases i dotades d'airejadors; la instal·lació de cisternes de doble descàrrega, i la utilització de revestiments ceràmics amb etiquetatge ambiental tipus I, tant per a parets com per a sòl, entre altres.

També se subvencionarà la instal·lació de sistemes integrats de domòtica que milloren l'accessibilitat i l'autonomia en l'ús de l'habitatge a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda. Es tracta de subvencionar els sistemes de monitoratge i control remot de portes i equips electrònics, la posada en marxa d'aquests elements de manera conjunta i la realització d'activitats a distància; els sistemes d'activació i desactivació de qualsevol equip del domicili amb un comandament de veu; la col·locació de càmeres en l'interior de l'habitatge que permeten informar visualment de l'estat de la persona dependent, i els sistemes de detecció i alarma d'incendis.

Poden optar a aquestes ajudes tant les obres que ja estiguen concloses com aquelles actuacions no iniciades, o no acabades, que estiguen en projecte o que estiguen en curs en el moment de la sol·licitud. Cal recordar que en 2020 aquestes ajudes van permetre beneficiar un total de 1.483 famílies.

Compartir La Conselleria d"Habitatge convoca les ajudes del Pla RENHATA... Compartir La Conselleria d"Habitatge convoca les ajudes del Pla RENHATA... Compartir La Conselleria d"Habitatge convoca les ajudes del Pla RENHATA... Compartir La Conselleria d"Habitatge convoca les ajudes del Pla RENHATA... Compartir