Nota de premsa

Sis hotels valencians participen en un projecte europeu de rehabilitació a través d'un conveni entre la Conselleria d'Habitatge i HOSBEC
22/04/2021

- Cinc hotels de Benidorm i un de Gandia reben el passaport europeu que els assessorarà en la seua rehabilitació
- El mètode es basa a avaluar l'eficiència energètica, la qualitat ambiental interior i el valor econòmic de l'edifici, abans i després de la intervencióSis hotels valencians participen en el projecte europeu d'investigació ALDREN, gràcies al conveni de col·laboració subscrit entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), i l'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC).

Es tracta dels hotels de Benidorm Poseidón Playa, Flamingo Oasis, Les Dunes Comodoro, Dynastic i Benidorm Centre, i l'hotel de Gandia RH Bayren & Spa. Aquests establiments han rebut el passaport europeu que els assessora en la rehabilitació de les respectives instal·lacions seguint les directrius d'eficiència energètica.

La metodologia ALDREN és holística i es basa en quatre mòduls independents que avaluen l'eficiència energètica, la qualitat ambiental interior (relacionada amb la salut i el benestar) i el valor econòmic dels edificis, abans i després de rehabilitar-los.

L'anàlisi dels mòduls queda recollida en dues eines informatives: el Certificat Voluntari Europeu i el Passaport de Rehabilitació de l'edifici.

Aquesta metodologia s'ha testat en uns quants edificis pilot de països com França, Eslovàquia, Itàlia o el Regne Unit. A aquesta xarxa de pilots se sumen els sis hotels de la Comunitat Valenciana que, junt amb les antigues oficines de l'IVE, han servit d'escenari per a l'experimentació a Espanya.

Aquesta col·laboració es va materialitzar el desembre de 2018 gràcies a la signatura d'un conveni entre HOSBEC i l'IVE. Res feia presagiar en aquell moment que el sector seria tan durament colpejat mesos després per la COVID-19, però la seua irrupció no va paralitzar la investigació, els resultats de la qual es van lliurar el 15 d'abril passat, en un acte a què van assistir representants dels sis hotels, d'HOSBEC i l'IVE, així com personal del Centre Científic i Tècnic de l'Edificació (CSTB) de França, líders del projecte ALDREN.

Compartir Sis hotels valencians participen en un projecte europeu de re... Compartir Sis hotels valencians participen en un projecte europeu de re... Compartir Sis hotels valencians participen en un projecte europeu de re... Compartir Sis hotels valencians participen en un projecte europeu de re... Compartir