Nota de premsa

Més de 1.300 persones desocupades començaran a treballar per a previndre incendis en les muntanyes de la Comunitat
22/04/2021

- Labora ha publicat en la seua pàgina web el llistat d'ajuntaments que contractaran les persones desocupades
- Labora posarà en marxa un nou programa d'ajudes per a la contractació de dones desocupades



Labora ha publicat en la seua pàgina web el llistat d'ajuntaments que contractaran persones desocupades per a treballar en la prevenció d'incendis en les muntanyes de la Comunitat Valenciana, dins del denominat programa Emerge.

En total, al voltant de 1.300 les persones seran contractades en els 269 municipis que han rebut aquesta subvenció de Labora, que té per objectiu donar suport a la inserció laboral alhora que desenvolupa actuacions que mitiguen o reduïsquen un risc previst en un pla o un procediment d'Emergències i, de manera especial, la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d'extinció.

El projecte Emerge de Labora ha sigut elaborat conjuntament per la Conselleria d'Economia i l'Agència Valenciana d'Emergències. Es tracta d'una acció transversal i de treball conjunt entre els diversos departaments de la Generalitat i amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 15 milions per part de Labora.

Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments. Els contractes que es formalitzen hauran de tindre una duració d'almenys sis mesos a jornada completa i no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l'entitat.

Per a poder accedir a aquestes contractacions les persones desocupades hauran d'estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la seua demanda. A través de l'app de Labora o del Punt Labora es poden consultar tant les dades de contacte com les ocupacions.?

Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, o peons amb les següents ocupacions: peons forestals; podadors i/o motoserristes forestals; treballadors de la surera; treballadors forestals en general, peons agrícoles en general i treballadors agrícoles.

De conformitat amb l'Informe-proposta de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l'àmbit geogràfic de la convocatòria s'ha determinat mitjançant la combinació dels factors següents: el risc de despoblament i el risc d'incendi forestal i prioritat operativa en l'extinció d'incendis.

L'estratègia d'Emerge respon a tres dels grans reptes que afronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantindre adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals, el risc creixent de despoblament i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l'interior.

Aquestes ajudes formen part del pla Avalem Experiència, un programa que busca donar resposta a la situació d'emergència social que suposa l'elevada taxa de desocupació en les persones de més de 30 anys, especialment les que fa més de 12 mesos que estan en situació de desocupació. Així, cal recordar que aquesta mateixa setmana s'ha publicat l'ajuda perquè les entitats locals puguen contractar més de 1.000 persones desocupades a partir de 30 anys.

Selecció de les persones

El procés de selecció serà el següent:

1. L'Ajuntament, en col·laboració amb l'Espai Labora, establirà les ocupacions sol·licitades.
2. Una vegada rebuda l'oferta d'ocupació, l'Espai Labora farà una preselecció de persones candidates en la qual es donarà preferència als col·lectius següents:
a) Persones majors de 30 anys no perceptores de prestacions, subsidis o rendes vinculades a processos d'inserció laboral.
b) Persones menors de 30 anys no perceptores de prestacions, subsidis o rendes vinculades a processos d'inserció laboral.
c) Persones majors de 18 anys perceptores de prestacions, subsidis o rendes vinculades a processos d'inserció laboral.
L'Espai Labora realitzarà la preselecció i s'enviarà a l'entitat que haja de realitzar la contractació perquè contacte amb els preseleccionats i els informe del procés de selecció i de la documentació que cal aportar-hi.

Per a informació sobre la selecció de candidats es pot consultar l'enllaç següent: consulteu ací.

Compartir Més de 1.300 persones desocupades començaran a treballar per ... Compartir Més de 1.300 persones desocupades començaran a treballar per ... Compartir Més de 1.300 persones desocupades començaran a treballar per ... Compartir Més de 1.300 persones desocupades començaran a treballar per ... Compartir