Nota de premsa

La investigadora de la Universitat de València Pilar Domingo-Calap participa en el cicle de divulgació 'Actualitat' del Museu de les Ciències
01/05/2021
La investigadora de la Universitat de València Pilar Domingo-Calap part...

- La conferència 'Virus com a teràpia alternativa en la lluita contra bacteris multiresistents' es podrà seguir en directe el dijous 6 de maig a partir de les 19 hores
- La investigadora compartirà les seues investigacions sobre els bacteriòfags, virus de bacteris, i respondrà a les qüestions que plantege el públic connectatLa investigadora de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (l2SysBio) de la Universitat de València-CSIC, Pilar Domingo-Calap, impartirà dijous que ve, 6 de maig, la conferència en línia 'Virus com a teràpia alternativa en la lluita contra bacteris multiresistents', dins del cicle de divulgació 'Actualitat', que organitza el Museu de les Ciències.
La científica compartirà les seues investigacions sobre els bacteriòfags, virus de bacteris, com a alternativa als antibiòtics, i contestarà a les preguntes del públic connectat.

La conferència serà presentada per Amparo Latorre, catedràtica de Genètica i investigadora del l2SysBio, i podrà seguir-se en directe el dijous 6 de maig a partir de les 19 hores en aquest enllaç: https://cacsa.webex.com/webappng/sites/cacsa/meeting/download/669f24bd20064605884f13a011c51bab?siteurl=cacsa&MTID=dt.1fe86a6aec0099a62ee982faf4bd7eb

El mal ús dels antibiòtics ha afavorit l'emergència de bacteris multiresistents, que és un problema de salut mundial hui dia. En absència de tractaments actuals, és necessari investigar aproximacions terapèutiques alternatives que ens permeten tractar infeccions bacterianes de manera específica i eficaç.

En aquest sentit, els bacteriòfags, virus de bacteris, poden esdevindre una eina prometedora en la lluita contra bacteris multiresistents. Els bacteriòfags presenten excel·lents qualitats, com la seua elevada especificitat pel bacteri diana, i són ecològicament segurs.

Això fa que no solament resulten interessants des del punt de vist clínic, també poden ser útils en altres àrees com l'agricultura, el control alimentari o en la indústria.

És necessari conscienciar la població de la problemàtica actual i invertir en noves línies d'investigació basades en el desenvolupament de nous tractaments per al control dels bacteris multiresistents, amb la teràpia amb bacteriòfags com una estratègia molt prometedora.

Compartir La investigadora de la Universitat de València Pilar Domingo-... Compartir La investigadora de la Universitat de València Pilar Domingo-... Compartir La investigadora de la Universitat de València Pilar Domingo-... Compartir La investigadora de la Universitat de València Pilar Domingo-... Compartir

Arxius relacionats