Nota de premsa

Els ajuntaments de la Comunitat ja es poden adherir a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori
30/04/2021
Els ajuntaments de la Comunitat ja es poden adherir a l"Agència Valenci...

- Arcadi España: "S'inicia una nova etapa que facilitarà que el nostre territori estiga més, i millor, ordenat i siga més sostenible i resilient"
- La secretària autonòmica de Política Territorial i presidenta del Consell de Direcció de l'AVPT ha enviat una carta als consistoris de la Comunitat per a informar-los sobre el procés que s'ha posat en marxaEls ajuntaments de la Comunitat Valenciana ja es poden adherir a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), segons ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Per al titular de Política Territorial, "comença una nova etapa que permetrà augmentar l'eficiència a l'hora d'impedir i perseguir les infraccions urbanístiques en el sòl no urbanitzable" i ha subratllat que, d'aquesta manera, "es facilita que el nostre territori estiga més, i millor, ordenat i siga més sostenible i resilient".

Així, ha explicat que, "amb la publicació del 27 d'abril passat en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' dels estatuts de l'AVPT, s'obri el període perquè els consistoris s'hi incorporen i es puga constituir el Consell de Direcció".

Amb aquest objectiu, la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, que també ostenta la presidència del Consell de Direcció de l'AVPT, ha enviat una carta a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a informar-los sobre el procés que ja s'ha posat en marxa.

Com ha recordat el conseller, "aquesta adhesió és voluntària i suposa que els ajuntaments cedeixen en favor de l'AVPT les competències en disciplina urbanística en sòl no urbanitzable en infraccions greus, o molt greus, comeses dins del seu terme municipal". Així mateix, l'adhesió comporta unes obligacions de col·laboració dels consistoris amb l'AVPT.

En aquest sentit, els ajuntaments ja poden acordar en ple, per majoria absoluta, si s'adhereixen a l'AVPT. Aquest acord es pot adoptar en qualsevol moment i serà efectiu des que es publique en el 'Diari Oficial de Generalitat Valenciana'.

Els ajuntaments tindran presència en el Consell de Direcció de l'AVPT. Pel que fa als representants dels ajuntaments en aquest òrgan, els triarà la Federació Valenciana de Municipis i Províncies entre aquells que comuniquen a la Conselleria la seua adhesió abans del 31 de juliol de 2021.

Compartir Els ajuntaments de la Comunitat ja es poden adherir a l"Agènc... Compartir Els ajuntaments de la Comunitat ja es poden adherir a l"Agènc... Compartir Els ajuntaments de la Comunitat ja es poden adherir a l"Agènc... Compartir Els ajuntaments de la Comunitat ja es poden adherir a l"Agènc... Compartir

Arxius relacionats