Nota de premsa

La Generalitat executa les obres de construcció del depòsit provisional de material mòbil de la línia 10 de Metrovalencia
30/04/2021
La Generalitat executa les obres de construcció del depòsit provisional...

- Aquestes instal·lacions, situades a Natzaret, permetran acollir els tramvies en circulació i fer tasques de manteniment mínimes fins que es connecte aquesta línia amb l'actual xarxa tramviària
- L'edifici disposa d'una estructura prefabricada amb tancaments i coberta per a la ubicació de vies i trapesLa Generalitat està executant la construcció del depòsit provisional de les unitats tramviàries que circularan per la futura línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

Aquestes instal·lacions estan ubicades en una parcel·la municipal al costat del camí del Canal al barri de Natzaret. Es tracta d'un taller provisional que comptarà amb l'equipament mínim necessari per al manteniment ordinari d'aquests vehicles. L'edifici disposa d'una estructura de formigó prefabricat amb tancaments i coberta per a la ubicació de vies i trapes.

El depòsit disposarà de dues vies amb l'objectiu d'emprar-ne una per a manteniment i l'altra com a estacionament. En la primera via s'ha projectat una trapa seguida al llarg de la longitud d'un vehicle per al manteniment ordinari, mentre que en una posició posterior es preveu ubicar trapes de menys grandària per a la substitució de bogis.

A més, el depòsit provisional compta amb un magatzem xicotet, vestuaris, estances d'instal·lacions i garita de control.

Segons ha explicat la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, que s'ha desplaçat a la zona de treball per a conéixer l'evolució de les obres, "les instal·lacions són de caràcter provisional, tal com s'ha acordat amb l'Ajuntament de València".

Sobre l'evolució del conjunt de les obres de la línia 10, Menguzzato ha destacat que "els treballs continuen avançant a bon ritme, a fi que la línia 10 puga estar operativa en el primer trimestre de 2022".

La construcció d'aquestes instal·lacions forma part del projecte de condicionament de la superestructura de via, l'arquitectura i l'equipament de la línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de l'eixida del túnel en la rampa d'Amado Granell fins al barri de Natzaret. El pressupost destinat a l'execució del conjunt d'aquests treballs és de 6.205.350 euros, IVA inclòs.

Les actuacions planificades preveuen els treballs d'arquitectura en les parades de superfície; el condicionament i l'equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i l'enllumenat; les comunicacions, el peatge i la informació al viatger, i la urbanització de les àrees afectades per l'obra.

A més, està projectada també la instal·lació d'una tercera via al costat de la parada de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en el ramal d'accés al depòsit provisional.

Línia 10

La línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret i ampliarà de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

En l'actualitat s'estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d'euros. Els treballs comprenen la instal·lació del total de la doble via i els aparells; els drenatges i les canalitzacions laterals per a instal·lacions, i els treballs d'arquitectura de les tres estacions, que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

La resta de contractacions, com l'electrificació, la instal·lació de subestacions i les connexions del traçat entre l'estació d'Alacant i Natzaret, així com la senyalització, la comunicació i la seguretat, estan també en execució.

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Compartir La Generalitat executa les obres de construcció del depòsit p... Compartir La Generalitat executa les obres de construcció del depòsit p... Compartir La Generalitat executa les obres de construcció del depòsit p... Compartir La Generalitat executa les obres de construcció del depòsit p... Compartir

Arxius relacionats