Nota de premsa

La Generalitat iniciarà enguany mateix les obres del viaducte del Quisi de la línia 9 del TRAM d'Alacant
03/05/2021
La Generalitat iniciarà enguany mateix les obres del viaducte del Quisi...

- Arcadi España anuncia una inversió de 12 milions d'euros i un termini de 12 mesos per a construir la infraestructura
- El conseller destaca que el projecte "s'ha dissenyat des del consens amb el menor impacte paisatgístic possible"El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat iniciarà enguany mateix l'execució de les obres del nou viaducte del Quisi a Benissa, de la línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant, com a part del pla de modernització que s'executa al llarg d'aquesta línia.

Arcadi España ha visitat, acompanyat de la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, la zona en què es construirà el nou viaducte del Quisi, a pocs metres de l'actual.

Aquesta actuació permetrà instal·lar un nou pont pròxim a l'actual, situat també sobre el barranc del Quisi, aigua avall de l'existent, amb una alineació obliqua respecte a l'anterior i una longitud de 370 metres. FGV ha licitat aquestes obres per un import de 12.029.302,39 euros, IVA inclòs, i ha establit un termini d'execució de 12 mesos.

"Aquest mes finalitza el termini de presentació d'ofertes que permetrà a FGV iniciar el procés de valoració i l'adjudicació definitiva, per a posteriorment encetar les obres", ha avançat el conseller.

Arcadi España ha volgut destacar també que l'actuació es durà a terme "sempre amb l'acord dels ajuntaments implicats i, en aquest cas concret, des de la sensibilitat, perquè tinga, amb l'esforç de tots, el mínim impacte possible sobre el paisatge, al mateix temps que garantisca el transport públic fonamental que és el ferrocarril en aquesta zona".

En opinió del conseller, "cal aprofitar el potencial econòmic i turístic però també el paisatgístic que tenen aquestes comarques, com el que té el municipi de Benissa, perquè és fonamental i cal cuidar-lo. Per això, com he mencionat, s'ha pretés que el projecte tinga el mínim impacte paisatgístic".

El viaducte del Quisi, construït entre els anys 1913 i 1915, va ser rehabilitat en 2019 per FGV amb l'objectiu de possibilitar la circulació dels trens dièsel que actualment presten servei en la línia 9. Per a completar el procés de modernització de la línia, s'ha plantejat la construcció d'una variant nova que possibilite el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV.

Renovació de la via de Teulada a Dénia

El conseller ha explicat també que "la renovació de la via entre Teulada i Dénia avança segons les previsions, per a poder completar els treballs sobre els 17 quilòmetres d'aquest tram".

Les obres entre Teulada i Gata de Gorgos van començar l'agost de 2020, amb un termini d'execució previst de 12 mesos. Entre les actuacions més importants d'aquest tram hi ha l'adequació del gàlib vertical dels túnels així com la rehabilitació i l'ampliació de la plataforma del viaducte centenari de pedra a Gata.

Entre Gata de Gorgos i Dénia les obres prossegueixen a bon ritme. També forma part d'aquesta actuació la finalització de la tramviarització del tram urbà de Dénia.

Arcadi España ha recordat que, entre les obres executades i les pressupostades de la línia 9 del TRAM d'Alacant, la Generalitat hi està fent una inversió de 150 milions d'euros.

Compartir La Generalitat iniciarà enguany mateix les obres del viaducte... Compartir La Generalitat iniciarà enguany mateix les obres del viaducte... Compartir La Generalitat iniciarà enguany mateix les obres del viaducte... Compartir La Generalitat iniciarà enguany mateix les obres del viaducte... Compartir

Arxius relacionats