Nota de premsa

La Conselleria d'Obres Públiques i Mobilitat convocarà aquest mes de maig la Mesa contra l'Intrusisme en el Taxi
04/05/2021
La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat convocarà aquest mes de ma...

- La secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat i el sotssecretari de la Conselleria s'han reunit amb una representació de l'Associació Plataforma Caracol de València
- La Conselleria i el sector del taxi treballaran conjuntament en un full de ruta per a avançar en el desenvolupament reglamentari de la mobilitat a les ciutats de la ComunitatLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat convocarà, aquest mes de maig, la Mesa contra l'Intrusisme en el Taxi per a continuar treballant de manera conjunta.

Aquesta convocatòria de la Mesa ha sigut una de les conclusions a les quals s'ha arribat en la reunió que ha mantingut la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, acompanyada pel sotssecretari de la Conselleria, Rafa Briet, amb una representació de l'Associació Plataforma Caracol de València, encapçalada pel seu president, Sergio López, amb l'objectiu d'anul·lar la manifestació prevista per a demà dimecres, 5 de maig.

Així mateix, també s'ha assolit el compromís que la Conselleria i el sector del taxi treballen conjuntament en un full de ruta que permeta avançar en el desenvolupament reglamentari de la mobilitat a les ciutats de la Comunitat.

Per a la Conselleria de Mobilitat, el sector del taxi és un servei públic essencial per a la mobilitat ciutadana i fonamental per a altres sectors econòmics molt importants com el turisme, que s'ha vist molt afectat per les restriccions imposades per la pandèmia.

Davant d'aquesta lamentable situació, la Conselleria ha obert una línia d'ajudes directes per a arribar a tot el sector de la Comunitat Valenciana, que supera més de 4.500 llicències, i donar suport als treballadors i treballadores del taxi. El total d'aquestes ajudes ascendeix a 4,7 milions d'euros i seran, com a mínim, de mil euros per persona beneficiària.

A aquesta iniciativa se sumen els préstecs bonificats de l'Institut Valencià de Finances (IVF), que inclouen trams no reembossables d'un màxim del 30 %, dels quals també es poden beneficiar les persones titulars de les 4.500 llicències de taxi de la Comunitat Valenciana.

A més, la Conselleria de Mobilitat també ha previst articular altres mesures d'ajuda al sector, com ara aportacions per a promoure la renovació de la flota de taxis de les tres províncies o la realització de campanyes informatives institucionals per a fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport.

La Mesa contra l'Intrusisme en el Taxi està constituïda per representants de les diverses administracions, les associacions del sector, així com les forces i cossos de seguretat de l'estat per a coordinar-se i treballar sobre aquesta qüestió.

En aquest sentit també cal destacar la relació de diàleg i consens entre la Conselleria i les diverses plataformes i associacions del sector del taxi, amb l'organització de trobades i reunions periòdiques per a conéixer directament la problemàtica del sector i buscar solucions conjuntes.

Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat convocarà aquest... Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat convocarà aquest... Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat convocarà aquest... Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat convocarà aquest... Compartir

Arxius relacionats