Nota de premsa

La Conselleria d'Obres Públiques i Mobilitat llança ajudes de 8.400 euros per autobús per a línies de transport discrecional de persones viatgeres per carretera
04/05/2021
La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat llança ajudes de 8.400 eur...

- La Generalitat invertirà 15 milions d'euros per a pal·liar les pèrdues que ha registrat el sector del transport discrecional
- A la Comunitat Valenciana hi ha més de 2.300 autobusos, que pertanyen a prop de 215 empreses, dedicats a la mobilitat de persones passatgeres
- Arcadi España s'ha reunit amb el president de CEV Alacant, Perfecto Palacio, i representants de federacions i associacions del sector del transport integrades en l'organització autonòmicaLa Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat llançarà ajudes, per un import de 8.400 euros per autobús per a les línies de transport discrecional de persones viatgeres per carretera, un dels sectors més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia de coronavirus.

"Davant de la duresa de la situació que ha viscut el sector del transport discrecional, des del Govern Valencià s'han articulat aquestes ajudes, amb una inversió total de 15 milions d'euros per a compensar i pal·liar, en tant que siga possible, les pèrdues que ha tingut", ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"A més ?ha continuat el titular de Mobilitat?, amb aquesta iniciativa, es tractarà tant de propiciar la recuperació com d'evitar la destrucció d'ocupació en un sector l'activitat del qual està altament vinculada a la del turisme".

Així s'ha manifestat el conseller de Política Territorial després de la reunió que ha mantingut amb representants de federacions i associacions del sector del transport de persones viatgeres per carretera; amb el vicepresident de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i president de la institució a Alacant, Perfecto Palacio, i la directora gerent de la CEV, Inmaculada García. A la reunió també ha assistit la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez.

Per la seua banda, Perfecto Palacio ha agraït "l'agilitat amb què ha respost la Conselleria a les necessitats del sector del transport discrecional, un pilar fonamental del turisme que està sent greument afectat per les conseqüències de la crisi sanitària".

Més de 200 empreses a la Comunitat

Actualment més de 2.300 autobusos, que pertanyen a prop de 215 empreses, desenvolupen serveis de transport discrecional de persones passatgeres a la Comunitat Valenciana.

"Es tracta d'un sector clau en el desenvolupament present i futur de l'economia valenciana ?ha assenyalat Arcadi España? per dos motius: per la seua contribució a una oferta turística de qualitat a la Comunitat, amb el transport de viatgers i viatgeres des dels aeroports i les estacions fins als hotels i els municipis de destinació, i per l'aportació que fa a la protecció del nostre entorn per la reducció de contaminació que genera".

"Amb aquestes noves ajudes per a les línies d'autobusos, la Generalitat mostra el seu suport a les pimes de la Comunitat, que necessiten mantindre's en actiu i preparades perquè, a mesura que avance el sector turístic, puguen oferir els serveis que desenvolupen", ha conclòs el conseller.

Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat llança ajudes de... Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat llança ajudes de... Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat llança ajudes de... Compartir La Conselleria d"Obres Públiques i Mobilitat llança ajudes de... Compartir

Arxius relacionats