Nota de premsa

L'Hospital General de València esdevé centre d'excel·lència en el tractament de l'artritis psoriàsica
11/05/2021
L"Hospital General de València esdevé centre d"excel·lència en el tract...

- El Servei de Reumatologia rep la certificació de qualitat de la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA), que reconeix l'excel·lència en l'atenció a les persones amb aquesta patologia
- El General atén cada any prop de 400 pacients amb artritis psoriàsica i detecta al voltant de 24 casos nousLa Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA) ha lliurat al Servei de Reumatologia i Metabolisme Ossi de l'Hospital General de València la certificació de qualitat que reconeix l'excel·lència en l'atenció a les persones amb artritis psoriàsica (APs).

Aquesta certificació s'ha materialitzat després de la realització d'una auditoria externa, per part de la SECA, que avalua els 59 estàndards de qualitat per al maneig del pacient amb artritis psoriàsica fixats en el projecte Quantum, 'Iniciativa de qualitat per a millorar els resultats en artritis psoriàsica'. Es tracta d'un programa que desenvolupa aquesta institució, que compta amb l'aval metodològic de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER).

Després de rebre la certificació, Javier Calvo, cap del Servei de Reumatologia, ha destacat que és el resultat "d'un esforç conjunt per oferir el millor estàndard d'atenció als pacients amb artritis psoriàsica. És, al mateix temps, un compromís per a la millora contínua en els nostres processos, de manera que repercutisca en un millor tractament i control dels símptomes i una millora en la qualitat de vida per als pacients".

350.000 persones tenen a Espanya artritis psoriàsica, una malaltia amb un alt impacte en les persones que la pateixen: el dolor i la incapacitat per a desenvolupar activitats quotidianes contribueixen al deteriorament de la qualitat de vida dels pacients.

El Servei de Reumatologia i Metabolisme Ossi de l'Hospital General atén prop de 400 pacients amb aquesta patologia cada any i detecta al voltant de 24 casos nous anualment.

A l'acte de lliurament de la certificació han acudit la directora mèdica assistencial, Concha Cerdà; representants del Servei de Reumatologia i del Servei de Dermatologia; integrants de la SECA i de la biofarmacèutica Abbvie, i la pacient i representant de l'associació de pacients ConArtritis, Carmen Fondo.

Col·laboració multidisciplinària

El Servei de Reumatologia i Metabolisme Ossi compta amb una consulta d'artritis psoriàsica compartida amb el Servei de Dermatologia.

Segons explica Javier Calvo, "aquesta patologia requereix un abordatge multidisciplinari, per la qual cosa és important que el dermatòleg i el reumatòleg tracten un mateix pacient en el mateix dia per a millorar la seua qualitat assistencial. D'aquesta manera, una vegada que s'ha estabilitzat la seua simptomatologia, se'ls visita de manera alternativa en els dos serveis, la qual cosa evita visites als pacients".

Aquesta consulta compartida té avantatges importants per al pacient: "ajuda a disminuir el nombre de visites i s'eviten desplaçaments, de manera que es contribueix al sosteniment del Sistema Sanitari", hi afig Calvo.

Patologia inflamatòria

L'artritis psoriàsica (APs) és una patologia inflamatòria immunomediada (IMID) multiorgànica, de curs crònic i progressiu, present en el 10-20 % de pacients que pateixen psoriasi cutània. Cursa de manera irregular al llarg de la vida, amb èpoques d'inactivitat i altres d'inflamació i dolor, i té una presentació clínica heterogènia, que inclou manifestacions articulars, extraarticulars i comorbiditats que necessiten un maneig multidisciplinari.

L'objectiu del projecte Quantum és millorar l'atenció i la qualitat de vida dels pacients amb artritis psoriàsica en tot Espanya, per mitjà d'una autoavaluació inicial, plans de millora individualitzats i una posterior auditoria per, si és el cas, certificar el nivell de qualitat de les unitats d'APs. Els estàndards els ha dissenyat un grup de persones expertes per a avaluar la qualitat amb què són ateses les persones amb aquesta patologia en l'àmbit nacional.

Compartir L"Hospital General de València esdevé centre d"excel·lència e... Compartir L"Hospital General de València esdevé centre d"excel·lència e... Compartir L"Hospital General de València esdevé centre d"excel·lència e... Compartir L"Hospital General de València esdevé centre d"excel·lència e... Compartir

Arxius relacionats