Nota de premsa

Martínez Dalmau signa un conveni de cessió del dret de tanteig a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria perquè puga comprar habitatges
18/05/2021
Martínez Dalmau signa un conveni de cessió del dret de tanteig a l"Ajun...

- Martínez Dalmau afirma que la cessió és "una eina molt eficaç perquè les entitats locals creen i amplien el seu parc públic d'habitatge"
- Els habitatges adquirits al municipi de la comarca del Camp de Túria es qualificaran de protecció oficial amb caràcter permanentEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha signat un conveni amb l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, per a la cessió de dret de tanteig i retracte, que permetrà a l'Ajuntament adquirir habitatges per a atendre les necessitats residencials del municipi.

Amb aquest conveni, segons ha explicat Martínez Dalmau, la Generalitat "ofereix una eina molt eficaç a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per a crear i ampliar el parc públic d'habitatge". Uns immobles que es posaran a disposició de les famílies del municipi que més ho necessiten.

El vicepresident ha assegurat que "cal continuar augmentant el parc públic, no únicament per a donar una resposta als demandants d'habitatge, sinó també per a fer una tasca de prevenció de futures situacions d'emergència com la provocada hui dia per la COVID-19", ha declarat el titular d'Habitatge.

A més, ha recordat la reunió mantinguda al municipi del Camp de Túria amb l'alcalde i el seu equip de govern, el passat mes de febrer, per a establir aliances i buscar solucions conjuntes als problemes d'habitatge. En aquest sentit, ha declarat que uns altres dels avantatges sobre la cessió d'aquest dret és que s'assegura "una major proximitat en els serveis que es presten en matèria d'habitatge i per a resoldre els problemes que sorgisquen, amb la major celeritat possible".

Així mateix, el vicepresident ha destacat la importància que té "la implicació dels ajuntaments en aquest gran repte d'ampliar el parc públic". A més, ha recordat que amb la signatura d'aquest conveni es fa un primer pas perquè l'Ajuntament de Riba-roja de Túria puga optar a les subvencions que la Conselleria té per a aquesta finalitat, i que ascendeixen a un total de deu milions d'euros per a aquest 2021.

Un altre punt rellevant d'aquest conveni és que els habitatges que s'adquirisquen a través del tanteig i retracte es qualificaran de protecció oficial amb caràcter permanent, per la qual cosa s'incorporaran al seu parc públic municipal.

En l'actualitat, ja són 22 els ajuntaments de la Comunitat i unes quantes mancomunitats les que s'han adherit a aquest conveni amb la Generalitat, resultat del Decret llei 6/2020, de 5 de juny, del Consell, per a l'ampliació d'habitatge públic a la Comunitat Valenciana per mitjà dels drets de tanteig i retracte.

Amb aquesta mesura, la Generalitat pot cedir els drets d'adquisició preferent al municipi on s'ubique l'habitatge objecte de tanteig o retracte, cosa que podrà exercir directament o a través d'un ens públic en què delegue les competències d'habitatge.

Compartir Martínez Dalmau signa un conveni de cessió del dret de tantei... Compartir Martínez Dalmau signa un conveni de cessió del dret de tantei... Compartir Martínez Dalmau signa un conveni de cessió del dret de tantei... Compartir Martínez Dalmau signa un conveni de cessió del dret de tantei... Compartir

Arxius relacionats