Nota de premsa

Nomdedéu destaca que la Comunitat és la tercera autonomia on més ha baixat la desocupació al maig
02/06/2021

- Nomdedéu destaca les dades d'afiliació a la Seguretat Social, que reflecteixen un increment del 0,98 % (18.747 persones)
- La millora de les dades d'ocupació s'ha produït en tots els sectors
- LABORA ha posat en marxa un nou programa d'ajudes per a la contractació de joves aquest estiuEl secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres de desocupació registrades el mes de maig a la Comunitat, que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social, de les quals s'extrau que el nombre de persones inscrites en l'atur ha disminuït en 12.385 treballadors i treballadores al maig, un descens del 2,77 %.

Nomdedéu ha destacat les "bones dades del mercat laboral valencià, com ho demostra el fet que la Comunitat Valenciana siga la tercera autonomia on més ha baixat l'atur al maig en termes absoluts". En aquest sentit, també són "remarcables" les dades d'afiliació a la Seguretat Social, que reflecteixen un augment de 18.747 persones, la qual cosa suposa un increment del 0,98 %.

El responsable d'Ocupació ha informat que "la millora ha sigut generalitzada en tots els sectors". Així, ha descendit especialment el nombre de persones desocupades provinents del sector serveis (-3,09 %), l'agricultura (-2,61 %), la construcció (-2,13 %) i la indústria (-1,78 %). També s'extrau de les últimes dades d'ocupació que les xifres han sigut més positives entre els homes (-3,37 %) que entre les dones (-2,34 %) i ha millorat especialment en joves (-8,19 %).
El director general de LABORA ha destacat que d'aquestes dades es desprén que "continuem consolidant la recuperació dels llocs de treball perduts i la xifra de persones desocupades es troba pròxima al nivell d'agost del 2016".

Així mateix, Nomdedéu preveu que amb la millora de la situació sanitària (menys incidència i vacunació) l'activitat econòmica a la Comunitat podrà repuntar aquest estiu i, per tant, s'espera una evolució favorable de la desocupació durant els pròxims mesos.

En aquest sentit, el responsable d'Ocupació ha recalcat que des de la Conselleria d'Economia se segueixen impulsant mesures per a continuar oferint noves oportunitats d'ocupació.

"Exemple d'això és ?ha assenyalat Nomdedéu? el programa 'Estiu segur', que s'acaba de posar en marxa i permetrà la contractació de 1.000 joves aquest estiu per a vetlar per les mesures de prevenció de la COVID-19 a les platges de la Comunitat".

Compartir Nomdedéu destaca que la Comunitat és la tercera autonomia on ... Compartir Nomdedéu destaca que la Comunitat és la tercera autonomia on ... Compartir Nomdedéu destaca que la Comunitat és la tercera autonomia on ... Compartir Nomdedéu destaca que la Comunitat és la tercera autonomia on ... Compartir

Arxius relacionats