Nota de premsa

Rosa Pérez Garijo: 'El Tribunal de les Aigües demostra el valor de la paraula per al poble valencià i la importància de les seues institucions pròpies'
10/06/2021
Rosa Pérez Garijo: "El Tribunal de les Aigües demostra el valor de la p...

- La Generalitat destina 70.000 euros al Tribunal de les Aigües per a realitzar activitats vinculades al seu manteniment, divulgació i promoció
- La consellera ha assistit a la reunió setmanal del Tribunal i ha signat al Llibre d'HonorLa consellera de Participació, Transparència, Qualitat Democràtica i Cooperació, Rosa Pérez Garijo, i el president de Tribunal de les Aigües de la Vega de València, Onofre Cubells, han signat un conveni de col·laboració per a contribuir al seu manteniment, funcionament, divulgació i promoció durant l'exercici 2021.

La consellera ha assistit a la reunió setmanal del Tribunal i s'ha mostrat "molt honrada" de signar en el Llibre d'Honor "perquè per a mi aquesta institució ha estat molt respectuosa des de sempre perquè als que som de l'Horta ens fan estimar i respectar el Tribunal perquè simbolitza el nostre autogovern".

"El Tribunal de les Aigües és la prova que tenim de l'autogovern que encara resisteix després que perdérem el nostre dret foral i que veiem com fins 1812 amb la Constitució de Cadis es va defensar el Tribunal de les Aigües", ha destacat la consellera.

Així mateix, Pérez Garijo ha lloat la institució perquè "el Tribunal de les Aigües demostra el valor de la paraula per al poble valencià i la importància de les seues institucions pròpies".

La Generalitat destina un total de 70.000 euros al Tribunal de les Aigües de la Vega per a realitzar activitats pròpies d'aquesta institució mil·lenària, vinculades al seu manteniment, funcionament, divulgació i promoció, a més de finançar les despeses derivades de la participació de l'entitat en les activitats organitzades per la Xarxa Mundial de Museus de l'Aigua.

Mitjançant aquest conveni, la Generalitat compleix amb el seu compromís de contribuir a l'organització dels tribunals consuetudinaris i tradicionals, especialment del Tribunal de les Aigües de la Vega de València.

Compartir Rosa Pérez Garijo: "El Tribunal de les Aigües demostra el val... Compartir Rosa Pérez Garijo: "El Tribunal de les Aigües demostra el val... Compartir Rosa Pérez Garijo: "El Tribunal de les Aigües demostra el val... Compartir Rosa Pérez Garijo: "El Tribunal de les Aigües demostra el val... Compartir

Arxius relacionats