Nota de premsa

Martínez Dalmau: 'el Ràfol d'Almúnia convertirà el seu antic ajuntament en un edifici multiusos que millorarà la qualitat de vida de les veïnes i veïns'
26/07/2021
Martínez Dalmau: "el Ràfol d"Almúnia convertirà el seu antic ajuntament...

- El vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica visita l'immoble, les obres del qual començaran pròximament
- L'actuació es desenvolupa a través de les ajudes de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència EnergèticaEl vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat l'antic ajuntament i els coneguts habitatges dels mestres al Ràfol d'Almúnia, les obres de rehabilitació del qual per a convertir-lo en un edifici d'usos múltiples està previst que s'inicien pròximament.

El conseller ha estat acompanyat per l'alcalde de la localitat, Josep Vicent Rovira, i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

Aquestes obres formen part dels projectes d'actuacions urbanes que la Vicepresidència, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, està posant en marxa en nombrosos municipis de la Comunitat. El pressupost total de les obres ascendeix a 376.684 euros i la subvenció de la Conselleria per a enguany serà de 140.000 euros.

El vicepresident ha mostrat la seua satisfacció per aquesta actuació que crearà "un nou espai de trobada que tindrà diversos usos i millorarà la qualitat de vida de les veïnes i veïns del Ràfol d'Almúnia". Tot això a través d'unes obres que recuperaran les condicions d'habitabilitat de l'edifici, eliminaran les barreres arquitectòniques i milloraran les condicions d'eficiència energètica.

La intervenció suposarà el derrocament i la reconstrucció de la part posterior de la planta baixa, actualment en un estat pèssim, l'eliminació dels barandats, la substitució de l'escala per una nova i la instal·lació d'un ascensor adaptat. També se substituirà la fusteria, així com les instal·lacions elèctriques i de subministrament d'aigua potable, i es crearan nous banys adaptats. Pel que fa a la millora energètica, s'hi instal·laran plaques solars que permetran que l'edifici siga autosuficient energèticament.

Compartir Martínez Dalmau: "el Ràfol d"Almúnia convertirà el seu antic ... Compartir Martínez Dalmau: "el Ràfol d"Almúnia convertirà el seu antic ... Compartir Martínez Dalmau: "el Ràfol d"Almúnia convertirà el seu antic ... Compartir Martínez Dalmau: "el Ràfol d"Almúnia convertirà el seu antic ... Compartir

Arxius relacionats