Nota de premsa

Barceló: 'Ontinyent comptarà amb un hospital dotat dels millors serveis assistencials i amb un hospital específic per a pacients crònics'
30/07/2021
Barceló: "Ontinyent comptarà amb un hospital dotat dels millors serveis...

- La consellera ha visitat les obres del nou hospital, que tindrà més llits, un nombre més gran de quiròfans i de consultes externes, així com serveis assistencials nous
- Es remodelarà l'actual hospital d'Ontinyent per a fer que esdevinga un hospital per a pacients crònics i de llarga estadaLa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat les obres de construcció del nou hospital d'Ontinyent, que es van iniciar l'any 2019 i compten amb una inversió de 38,4 milions d'euros.

Durant la seua visita, Barceló ha indicat que "el nou centre disposarà de més llits d'hospitalització, un nombre més gran de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de serveis assistencials nous, com un hospital de dia medicoquirúrgic, una unitat de vigilància intensiva i una unitat de dany cerebral".

"El nostre compromís és la sanitat universal i que tots els ciutadans de qualsevol punt de la Comunitat Valenciana tinguen les mateixes oportunitats d'accés als serveis sanitaris", ha assenyalat la titular de Sanitat.

De fet, amb aquest nou centre, les obres del qual conclouran a l'inici de 2023, la població d'Ontinyent "comptarà amb un hospital més gran, més modern, en incorporar noves tecnologies, i dotat d'un nombre més gran de serveis assistencials", ha dit Barceló.

La consellera ha assenyalat que "aquest nou centre hospitalari ja compta amb la cartera de serveis definitiva dels serveis assistencials de què disposarà, que s'ha dissenyat per a incrementar la capacitat assistencial de l'hospital i adaptar el centre a la situació de pandèmia que estem vivint, a més de cobrir les necessitats reals dels ciutadans en aquests moments".

D'altra banda, Barceló ha assenyalat que, "a més de la construcció d'aquest hospital nou, l'edifici de l'actual hospital d'Ontinyent es reconvertirà en un hospital d'atenció a crònics i llarga estada (HACLE), per a atendre, d'aquesta manera, la necessitat actual davant de l'increment de les malalties cròniques, o que requereixen ingressos de llarga duració, i que requereixen cures específiques".

Nou hospital d'Ontinyent

Aquest centre nou té una població assignada de 56.464 pacients, que pertanyen als municipis d'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Fontanars dels Alforins, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bufali, Carrícola, el Palomar, Bocairent i Ontinyent. L'hospital s'ubica pròxim a l'estació de ferrocarril d'Ontinyent, de manera que s'hi facilita l'accés a la població assignada.

Es tracta d'un nou centre amb més capacitat que l'actual, ja que passa dels 7.000 metres quadrats de l'antic hospital als 27.000 metres quadrats de què disposarà. A més, comptarà amb 251 places d'aparcament per als usuaris i 111 per a personal sanitari.

L'edifici es dividirà en quatre blocs: hospitalització i serveis generals; accessos i consultes externes; radiodiagnòstic, bloc quirúrgic i maternitat, i urgències.

En l'àmbit assistencial, el nou centre permetrà passar de 56 llits a 84 llits d'hospitalització: 47 habitacions seran d'ús individual, 8 seran dobles i 5 d'UCI. En l'àmbit quirúrgic, el nou hospital comptarà amb 5 quiròfans enfront dels 3 actuals. A més, disposarà de 24 consultes externes enfront de les 13 actuals. D'altra banda, s'hi inclouen 15 llits de cirurgia sense ingrés, 11 llocs de recuperació postanestèsica, 2 paritoris, enfront d'1 que hi ha actualment, i 32 unitats d'urgències, en contrast amb les 6 actuals.

Nou HACLE d'Ontinyent

L'actual hospital d'Ontinyent es remodelarà per a adaptar-ne les instal·lacions i poder acollir el nou hospital d'atenció a crònics i llarga estada (HACLE). Per a fer-ho, es construirà una nova planta que substituirà l'edifici on ara es troba la Direcció de l'hospital.

En aquest sentit, el pla director, que suposa un pas previ al pla funcional amb què es durà a terme el projecte, preveu que en la planta baixa i en la primera s'ubiquen les zones d'atenció ambulatòria. A més, en la planta baixa estarà l'espai per a recepció i cuina, entre altres àrees. En les plantes 1, 2 i 3 estaran les unitats d'hospitalització i al soterrani, els vestuaris, la bugaderia i la morgue, entre altres.

En l'àmbit assistencial, el centre estarà dotat d'Unitat de Dany Cerebral Sobrevingut, Cures Pal·liatives, Unitat de Convalescència i Cures de Llarga Estada. Totes les seccions comptaran amb més de 20 llits.

Així mateix, l'hospital disposarà de Rehabilitació, Medicina Física, Fisioteràpia, Logoteràpia, Teràpia Ocupacional i Neuropsicologia.

Compartir Barceló: "Ontinyent comptarà amb un hospital dotat dels millo... Compartir Barceló: "Ontinyent comptarà amb un hospital dotat dels millo... Compartir Barceló: "Ontinyent comptarà amb un hospital dotat dels millo... Compartir Barceló: "Ontinyent comptarà amb un hospital dotat dels millo... Compartir

Arxius relacionats