Nota de premsa

El Consell aprova el decret llei que regula la concessió directa de 16 milions d'euros per a dur a terme actuacions del Pla Vega Renhace
30/07/2021
El Consell aprova el decret llei que regula la concessió directa de 16 ...

- Les ajudes es distribuiran entre 27 municipis de la comarca del Baix Segura afectats pel temporal de pluges de setembre de 2019
- L'objectiu és facilitar la inversió en sistemes urbans de drenatge i actuacions de neteja sosteniblesEl Consell ha aprovat el decret llei pel qual s'estableixen les bases reguladores i de concessió directa d'ajudes per a actuacions de competència local als municipis de la comarca del Baix Segura per a facilitar la inversió en sistemes urbans de drenatge i actuacions de neteja sostenibles, d'acord amb les mesures contingudes en el Pla Vega Renhace per a l'emergència climàtica i la necessitat de reactivació econòmica urgent.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern Valencià, ha assenyalat que l'import global de les ajudes ascendeix a 16 milions d'euros, que es distribuiran entre 27 municipis de la comarca del Baix Segura "perquè, de manera immediata, puguen escometre les obres necessàries i mitigar les conseqüències de nous episodis de pluges torrencials".

Oltra ha explicat que les actuacions inclouen la neteja mitjançant extracció de canyes, fang, pedres i arenes de la desembocadura dels rius, canals, etc., i dels entorns d'aquestes zones, uns treballs que, complementàriament, permeten "generar ocupació a fi de pal·liar els greus efectes socioeconòmics de la COVID-19 a la comarca, reflectits en les estadístiques oficials de desocupació".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha indicat que l'import assignat per la Generalitat a cada municipi beneficiari "sufragarà, com a màxim, el 100 % del cost total de l'actuació que calga desenvolupar".

Presentació d'ajudes

Els municipis que participen en el pla d'ajudes hauran de presentar, abans del dia 17 de setembre de 2021, l'acord municipal que manifeste la voluntat d'acceptar l'ajuda, així com una memòria de les actuacions, que "hauran d'estar incloses en el pla director de lluita contra les inundacions i drenatge urbà sostenibles", ha explicat Oltra.

Pel que fa al termini d'execució, les obres s'hauran de dur a terme en el termini màxim de 20 mesos des de la data de concessió de les ajudes.

Compartir El Consell aprova el decret llei que regula la concessió dire... Compartir El Consell aprova el decret llei que regula la concessió dire... Compartir El Consell aprova el decret llei que regula la concessió dire... Compartir El Consell aprova el decret llei que regula la concessió dire... Compartir