Nota de premsa

Sanitat i Ajuntament de València concreten amb el món faller la celebració dels actes de setembre
17/08/2021

- La mascareta serà obligatòria en tots els actes, incloent-hi aquells que es desenvolupen a l'aire lliure
- Se celebrarà l'Ofrena i la 'Cremà' amb mesures especials i no hi haurà ni 'mascletaes' a la plaça de l'Ajuntament ni castells al Jardí del TúriaLa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'ha reunit aquest dimarts amb el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, així com representants del col·lectiu faller de la Comunitat Valenciana, per a abordar la celebració d'actes fallers a partir del pròxim 1 de setembre.

En la reunió s'ha concretat quins són els actes que es podran celebrar en el marc de la normativa per al control de la pandèmia, tenint en compte sempre la necessitat de preservar la salut i la seguretat de la ciutadania.

Per aquest motiu, tots els actes fallers tindran lloc establint l'obligatorietat de l'ús de la mascareta, fins i tot en espais a l'aire lliure, amb aforaments limitats i garantint en tot moment la distància de seguretat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit que la situació epidemiològica "només permet el desenvolupament d'actes determinats complint la normativa vigent".

Durant la reunió s'ha acordat que la 'Cremà' es desenvoluparà amb unes condicions concretes, entre les quals destaquen l'avanç dels horaris amb l'objectiu de poder complir amb el toc de queda en aquelles poblacions en les quals està en vigor, així com el control d'aforaments, distància de seguretat i grups de només 10 persones.

També s'ha concretat la celebració de l'Ofrena amb un recorregut tancat i sense públic per a evitar aglomeracions. No obstant això, la consellera ha recordat que "encara hi ha temps i continuem treballant en la concreció de detalls".

Per la seua banda, el regidor Carlos Galiana ha destacat "la responsabilitat del món faller des que va començar la pandèmia" i ha recalcat "la renúncia a la celebració d'actes multitudinaris com les 'mascletaes' de la plaça de l'Ajuntament i els castells de focs artificials del Jardí del Túria, entre altres, així com la formació de coordinadors i coordinadores COVID en cada comissió".

Compartir Sanitat i Ajuntament de València concreten amb el món faller ... Compartir Sanitat i Ajuntament de València concreten amb el món faller ... Compartir Sanitat i Ajuntament de València concreten amb el món faller ... Compartir Sanitat i Ajuntament de València concreten amb el món faller ... Compartir